4 de gener del 2013

Els accessos, la falta de serveis i les urbanitzacions properes, inconvenients per a l'antiga Lear

ROQUETES (Baix Ebre).- La falta d'un accés directe a una via ràpida de comunicació i la necessitat de portar-hi el gas, així com la proximitat de desenes de xalets habitats durant tot l'any, són alguns dels inconvenients que han fet que la multinacional holandesa que s'havia interessat per les antigues naus de la Lear a Roquetes haja decidit congelar l'adquisició de les instal·lacions. Així ho han confirmat fonts properes a la negociació, després que l'empresa que havia d'implantar-se a Roquetes estiga allargant la seua decisió sobre la compra de les antigues instal·lacions de Lear.

De fet, fa més de vuit mesos que tant la Generalitat com l'Ajuntament de Roquetes esperaven poder anunciar el nom de l'empresa, una multinacional holandesa del sector químic que es dedica a la fabricació de filtres de carbó actiu per a la depuració d'aigües. En un principi, la intenció de l'empresa era instal·lar a les antigues naus de Lear a Roquetes la seua fàbrica per al sud d'Europa. Però la multinacional s'ha trobat immersa, durant els darrers mesos, en un procés de canvi d'accionariat. A més, un cop que ha estudiat els pros i contres de l'emplaçament, l'empresa té dubtes sobre la conveniència de formalitzar l'operació. En aquest sentit, l'Ajuntament confiava en què el desdoblament de l'eix de l'Ebre, amb la variant per l'oest de Roquetes i Tortosa, podia fer més atractives les naus de l'antiga Lear. Però recentment el projecte de la variant ha quedat descartat per la Generalitat.

En declaracions a Ràdio Ebre, el delegat de la Generalitat al territori, Xavier Pallarès, confirmava aquest dimecres que les negociacions amb l'empresa estan pràcticament aturades. I és que havia estat la Generalitat qui havia ofert a una multinacional holandesa les naus que la multinacional Lear tenia a Roquetes. Unes instal·lacions que l'Ajuntament va poder adquirir gràcies a 1,5 milions d'euros del pla d'industrialització de les Terres de l'Ebre, dotat amb 10 milions per part del govern de l'Estat.

L'oferiment va sortir del Departament d’Empresa i Ocupació durant un viatge a Holanda d’una expedició formada per un representant d’Acció10, la Delegació de la Generalitat a les Terres de l’Ebre i l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas. Actualment, l’Ajuntament de Roquetes destina gairebé 4.000 euros mensuals al manteniment de les naus de l’antiga Lear, i la intenció de l’equip de govern d’Esquerra i CiU era prioritzar que una sola empresa es quede totes les naus, el conjunt de les instal·lacions, i que es prioritzés la contractació de.persones del Baix Ebre.

Fa tres mesos, la portaveu del PSC a l’Ajuntament de Roquetes, Imma Casado, va lamentar la falta d’informació que tenen els grups de l’oposició al voltant de les negociacions de la Generalitat i del consistori per trobar una empresa que es puga fer càrrec de les antigues naus de la Lear. Sobretot, tenint en compte que l’Ajuntament de Roquetes destina actualment uns 4.000 euros mensuals al manteniment i a la vigilància de les naus de l’antiga Lear, per evitar que les instal·lacions es degraden i siguen menys atractives per atraure una possible inversió. Ara el govern de Roquetes es planteja deixar de pagar la llum per l'alt cost que suposa el manteniment per al consistori, tot i que de moment seguirà costejant els serveis de seguretat i de neteja.

2 comentaris:

  1. Òbviament que una variant de la C12 prop de les naus hauria pogut contribuir de manera definitiva a convèncer la multinacional. Ara, cal recordar que tan l'alcalde de Roquetes com el de Tortosa van mostrar la seu gran satisfacció per la solució finalment ( ja és vorà ) adoptada: el soterrament a la Corona d'Aragó.

    ResponElimina
  2. Lamentem tindre que desmentir de forma rotunda tota aquesta informació. Ni aquestes són les causes per les quals està aturada, fins a final de gener, la negociació; ni va ser la Generalitat qui primer es va posar en contacte amb la multinacional; ni mai s'ha deixat d'informar de forma detallada, i en tot moment, cap grup de l'oposició. Si la Generalitat té un altra informació no ho sabem, però en tot cas no és la que l'ajuntament té. Agrairíem que en altres ocasions contrastessin la informació que reben respecte l'ajuntament de Roquetes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta