4 de gener del 2013

Hisenda retallarà recursos a les administracions que tinguin deutes amb proveïdors


MADRID.- El Ministeri d'Hisenda intervindrà per assegurar-se que tots els proveïdors cobren els deutes, fins al punt de retallar recursos a l'administració morosa. Ho ha anunciat aquest dijous el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que ha explicat que el proveïdor es podrà dirigir al Ministeri de forma directa perquè arbitri la forma de pagament. "El Ministeri serà l'encarregat, en el seu cas, de detreure els recursos a l'administració morosa", ha sentenciat Montoro, i en aquest sentit ha recordat que el seu departament "és el que gestiona la participació als ingressos de l'Estat d'una comunitat autònoma o un ajuntament".

El Ministeri d'Hisenda i Adminitracions Públiques posarà en marxa en els propers mesos aquest nou instrument de gestió, per facilitar que els proveïdors cobrin els deutes pendents amb les administracions. Es tracta, segons Montoro, d'una de les reformes que el govern espanyol emprendrà durant els primers mesos de l'any.

"A Espanya no s'ha de sentir cap veu que digui a mi em deu diners un ajuntament o una comunitat autònoma", ha etzibat el ministre, que ha assenyalat que "el mal que fa a la imatge d'Espanya és incalculable". "Per això posarem els instruments legals perquè no torni a passar", ha afegit.

La seva intenció és que es compleixi escrupolosament la Llei de Morositat a totes les administracions, tant a l'Administració General de l'Estat, a les comunitats autònomes com als municipis, sigui quina sigui la seva grandària. "Cap administració es finançarà a costa de no pagar a proveïdors, ni tan sols temporalment, a un any, com es fa ara en alguns casos", ha recalcat.

Montoro ha avançat que el Fons de Liquiditat Autonòmica, a través del qual les autonomies poden fer front als venciments de deute i pagar els seus proveïdors, tindrà una segona edició aquest any.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta