11 de març del 2013

Animalistes reclamen a Barcelona el tancament de la granja de micos de Camarles

CAMARLES / BARCELONA.- L'entitat Igualdad Animal ha denunciat aquest dilluns al migdia, davant el Departament d'Agricultura, l'empresa propietària de la granja de macacos de Camarles per "desatenció veterinària" i "maltractament" dels animals. Un grup d'activistes s'ha concentrat a les portes del Departament amb pancartes que mostraven imatges suposadament preses al centre, per reclamar el seu tancament i cessament de l'activitat d'importació de primats des de les Illes Maurici per a la seua cria i posterior exportació a laboratoris d'arreu del món. La protesta es produeix just el mateix dia en què ha entrat en vigor la prohibició d'importar i vendre productes o ingredients cosmètics testats amb animals a la Unió Europea.

Els animalistes han presentat aquest dilluns el resultat de la seva "investigació" amb fotografies i imatges que s'haurien pres a la mateixa granja de Camarles en condicions que, experts consultats, "consideren fruit de desatenció veterinària i maltractament". En aquest punt, han recordat la polèmica urbanística, ambiental i social que va generar la concessió de la llicència a Camarney SK poc abans de l'entrada en vigor de la Llei de Protecció dels Animals que impedia, expressament, aquest tipus d'instal·lacions.

Per la seua banda, la veterinària María González Sola considera que els primats pateixen "possibles carències nutricionals" es mostren "previsiblement estressats per la captivitat" i amb "el sistema immunològic debilitat". "L'alopècia i dermatitis severa", que haurien observat en alguns individus, podria ser deguda a una "infecció per sarna o algun tipus d'herpesvirus que no ha estat tractat".

Igualdad Animal, que ha mostrat la seua voluntat de lluitar pel tancament de la granja, ha recordat que la iniciativa ciutadana destinada a aturar la vivisecció, després de la prohibició a l'Estat espanyol de la investigació amb grans simis, ha recollit un milió de firmes per exhortar a la Unió Europea a derogar la normativa que regula l'experimentació científica amb animals substituint-la per metodologies i procediments "vàlids per a l'ésser humà".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta