18 de març del 2013

Els membres de l'Ajuntament de Flix es tanquen dimarts en vaga de fam contra l'ERO d'Ercros

FLIX (Ribera d'Ebre).- Aquest dimarts, 19 de març, tan aviat acabe la campanya de donació de sang, els membres de l'Ajuntament de Flix es tancaran a la Casa de la Vila, en vaga de fam, fins que finalitzen les negociacions entre l'empresa Ercros i els representants dels treballadors. Unes converses que aquesta setmana entren en la seua recta final, més decisiva. El detonant d'aquesta decisió té l'origen "en la intransigència de l'empresa i en la seua negativa a acceptar parlar de sacrificis salarials a canvi de conservació de llocs de treball".

L’Ajuntament de Flix ja havia anunciat dissabte que convocaria noves mobilitzacions, davant de la falta d’entesa entre l’empresa Ercros i el comitè de treballadors. El consistori ha denunciat l’immobilisme de l’empresa en les negociacions de l’expedient de regulació d'ocupació (ERO), i ha reiterat el seu suport total als treballadors d’Ercros i als de les empreses auxiliars afectades. Així, l’Ajuntament recorda que, si finalment hi ha una setantena de treballadors acomiadats a la fàbrica de Flix , això suposarà que el 80% de les persones afectades per l’ERO en tot l’Estat seran de la planta electroquímica de la Ribera d’Ebre. Per l’Ajuntament, aquesta proposta és del tot inacceptable, com també ho han entès el 96 per cent dels treballadors de Flix, que divendres en assemblea van acordar iniciar aquest matinada de dilluns una vaga indefinida a la factoria.

De la mateixa manera, continua la incertesa sobre les conseqüències de la decisió final sobre les empreses auxiliars, algunes de les quals ja s’han vist obligades a afrontar els primers acomiadaments. Per tant, ara que comença la darrera setmana de negociacions sense albirar cap mena d’acord possible, l’Ajuntament reitera el seu suport als treballadors afectats i farà noves mobilitzacions per aquesta setmana, que s’inicien aquest dimarts amb la campanya de donació de sang 'Abans que ens la prengui Ercros, la donem'. Les mobilitzacions continuaran dimecres, dijous i divendres, ara amb aquesta vaga de fam a l'Ajuntament. De fet, el consistori ja havia advertit que les mobilitzacions serien "més intenses i radicals".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta