8 de març del 2013

Ensurt a la Galera per l'ensorrament parcial de tres cases de la vora del barranc

LA GALERA (Montsià).- Tres cases ubicades sobre el barranc de la Galera s'han ensorrat parcialment, sense causar ferits. L'esfondrament ha ocorregut durant aquesta nit de dijous a divendres. Els habitants dels immobles, que ja temien aquesta possibilitat, portaven un temps vivint a la part davantera de la casa, contrària al barranc. L'alcalde de la Galera, Ramon Muñoz, que havia denunciat temps enrere el perill que corrien les cases i que calia un talús de contenció, tem ara perquè es puga produir un "efecte dominó". De fet, hi ha més d'una vintena de cases afectades pel mal estat dels marges del barranc que travessa el municipi, agreujat sobretot pels forts aiguats de la tardor de l'any 2000, que van provocar una gran barrancada.

Un bon ensurt es van endur les famílies que viuen en aquestes cases dalt d'un cingle -dues d'elles estan habitades i una està buida-, aquest dijous a les dotze de la nit. Al poble, on hi viuen poc més de 800 veïns, es va sentir un fort terrabastall. Les tres cases es van esfondrar parcialment alhora i ara l'alcalde tem que l'efecte dominó acabi desplomant la resta d'immobles afectats. "Si no ho arreglem acabarà caient tot", tem Muñoz.

Ja fa temps que l'Ajuntament reclama a la Generalitat la construcció d'un mur de contenció en aquesta banda del barranc. "Ara tenim un argument més perquè ens escoltin", ha dit Muñoz, el qual ha avançat que la setmana vinent mantindran una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i li exigiran una solució. "No reclamem cap luxe, sinó una obra de pura necessitat, que hi ha en joc vides humanes", ha denunciat l'alcalde en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies. En aqeust sentit, Canal 21 Ebre ha pogut confirmar que la reuinó amb el conseller Vila serà dimecres que ve.

L'estudi que es va fer en el seu moment quantificava l'obra en uns 600.000 euros, una xifra que el consistori preveu que ara pugui rebaixar-se, amb la crisi. "Com a mínim, demanem començar una primera fase", diu Muñoz. A la vegada, l'alcalde recorda que els propietaris no poden fer obres a la part posterior dels seus immobles fins que no s'arrangin els fonaments al barranc. "Si s'hagués actuat abans, això no hauria passat", conclou Muñoz.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta