22 de gener del 2009

Sabaté compara l'alcalde de Tortosa amb el Guerrero del Antifaz pels pous de Vinallop

El portaveu del PSC a Tortosa, Joan Sabaté, va sorprendre ahir els periodistes quan va comparar l'alcalde Ferran Bel amb el Guerrero del Antifaz, un personatge de còmic creat l'any 1944 pel dibuixant i guionista Manuel Gago García. Segons Sabaté, l'alcalde ha amagat les seues veritables intencions quan va oposar-se a la construcció dels pous d'emergència de Vinallop, i ha actuat "com el Guerro del Antifaz, davant dels enemics de la pàtria tortosina", tot i que finalment "sembla que ha vist la llum" i ha acceptat els arguments que li han donat els responsables de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), sobre les garanties de subministrament que tindrà Tortosa en cas d'una emergència durant la neteja del pantà de Flix.

En aquest sentit, a primera vista pot semblar que Sabaté necessita renovar urgentment la seua col·lecció de tebeos, però la comparació amb el Guerrero del Antifaz podria ser menys innocent del que sembla. El primer regidor dels socialistes sempre ha volgut que la gent de Tortosa comence a identificar Bel amb la dreta més dretana, i cal tenir en compte que el Guerrero del Antifaz va ser molt qüestionat pels crítics de còmic a partir dels anys seixanta, ja que van considerar el personatge com un dels vehicles més rancis dels valors de la ideologia franquista. En la seua defensa, cal destacar que amb la recuperació de la democràcia, a partir del 1978, el guionista d'El Guerrero del Antifaz va desmarcar-lo dels valors nacionalcatòlics (les històries d'aquest rival editorial d'El Capitán Trueno passaven en l'època dels Reis Catòlics, que Franco veia com els unificadors d'Espanya), i el personatge fins i tot va tenir problemes amb la Santa Inquisició i va acabar renegant de la monarquia, just quan Espanya havia recuperat aquesta institució. Per la seua banda, Bel va contestar les declaracions de Sabaté a la tarda, a través d'un comunicat, però al document no hem sabut trobar cap referència a personatges de còmic, en relació a Joan Sabaté.

18 comentaris:

  1. Este se'n recorda de "La Gallina"

    ResponElimina
  2. Despres de llegir al web de l'ajuntament la resposta del senyor Bel (te nassos que utilitze la web municipal per a us personal)

    Els remeto al blog de Joan Sabate

    joan-sabate.blogspot.com

    a la segona entrada que hi ha (la primera parla dels Josepets) que es nomena QUAN LA POLITICA ES BASA EN APARENÇA I DEMAGÒGIA per entrendre la barra que te el senyor Bel.

    ResponElimina
  3. Urpa crec que el senyor Bel te que contestar precissament desde la pagina web de l'ajuntament, és alcalde de Tortosa i mentres un (Joan Sabaté) compara a l'alcalde amb un personatge de còmic, el senyo Bel contesta amb excel·lents argument que demostren un cop més la ineptitud com a polític del senyor Sabaté.

    T'imagines que Ramón Calderón, ex-president del Reial Madrid es tingués que obrir un blog per refutar les calumnies sobre ell vertides, doncs no, ho fará desde la página web del Reial Madrid perque com a màxim mandatari del club se li exigeix una resposta igual en aquest cas a l'alcalde de Tortosa. Així que Urpa nose no pareix que tingués tu tampoc molta idea.

    ResponElimina
  4. El que és molt fort es que vosté pose al mateix nivell, l'Ajuntament de Tortosa i el Real Madrid, una es una institució pública i l'altra es una entitat privada.

    D'altra banda, el que demostra Bel amb la mala utilització de la web pública, es totalitarisme.

    ResponElimina
  5. Urpa, que et fa temor jaume, que li dius de voste?, o es que has entrar al seu bloc?

    ResponElimina
  6. Nomes intento tindre modos.

    ResponElimina
  7. Ah perfecte (si hagués ficat del FC Barcelona potse no s'hagues enfadat tan Urpa) Bé pos se li hauria de comentar que s'obrigues un fotolog per a contestar les columnies que li envia el senyor Sabaté.

    Ah olbidava una cosa, no tens ni idea del significat de la paraula Totalitarisme, aixi que et fare una breu entrada.

    Se conoce como totalitarismos a las ideologías, los movimientos y los regímenes políticos donde la libertad está seriamente restringida y el Estado ejerce todo el poder sin divisiones ni restricciones (de un modo mucho más intenso y extenso que el teórico poder absoluto de las monarquías del Antiguo Régimen).

    Guti.

    ResponElimina
  8. " et fare una breu entrada".
    Un altre que confon idees, comentaris, entrada etc. amb copia/pegar. En aquest cas del Yahoo.
    Anda ya, anda ya.
    Ah, amb defensors com tu, a Bel no li calen atacadors.

    ResponElimina
  9. Ui perdone vostè cucafera per no dir el que és evident, lo de totalitarisme esta clar que no es escrit per mi, crec que qualsevol persona amb suficient inteligencia ho pot apreciar. Perdò per olvidar d'on he extret la "breu entrada" sobre totalitarisme, aquí teniu l'enllaç per qui vulgui pegar una ullada.

    http://es.wikipedia.org/wiki/Totalitarismo.

    I aclarit això fer l'incís de que jo defenso quan s'ha de defensar i criticaré quan s'haigue de criticar. Però com Ursa es queixava de no poder aparcar solsament he dit coses que qualsevol persona pot llegi al PAM que va presentar Ciu per a la campanya.

    ResponElimina
  10. Si no et conegues, no ho diria, però be, d'aquí un temps ja et recordaré això de: "criticaré quan s'hagi de criticar"

    ResponElimina
  11. Lo que no acceptaré és que per defensar la tasca de l'actual gobern es digue que si sóc de Ciu o que si m'han ficat aquí per parlar bé de l'ajuntament. És més tinc 19 anys i l'anterior alcalde podrà recordar com fa tres anys li vaig escriure demanant varies coses per la ciutat i com ell va complir la seva paraula, al final del seu mandat li vaig enviar un altre email felicitant-lo i donant-li les gràcies per haver atès les msves demandes que en el seu dia li havia fet. Així que el que no toleraré es que se'm pugue etiquetar dins d'un partit polític.

    ResponElimina
  12. Massa prejudicis en qui no tolera les opinions personals sense etiquetar-les, i massa intolerància en qui qüestiona l’autoria de les opinions quan aquestes no agraden.
    Aquests individus estan mancats de exercitar una veritable democràcia.

    ResponElimina
  13. Primer, jo no qüestiono res, constato. Agrade o no.

    Segon, etiquetar les opinions dels altres ( equivocadament o no ) no vol dir que no es toleren ni respecten.

    I tercer, que et sona d'"algo" això de l'autoria d'opinions?

    ResponElimina
  14. Perfectament que em sona, entre altres coses perquè ho he dit jo. T’ho diré claret claret per que ho entenguis... Si cada cop qüestiones l’autoria de les MEVES opinions, es que tens cua de palla. Allò que diuen del” ladrón que piensa que todos son de su condición”; o cosa mes greu fora que no vols que t’eclipsi en una mena de cels editorials...
    Sempre tens l’opció de passar de mi... T’ho agrairé.

    ResponElimina
  15. Ah! I no constates tant que fa “feo” i un dia pots portar-te una sorpresa al veure una cosa de color negre i esser realment de color blanc o a l’inrevés.

    ResponElimina
  16. De sorpresa cap. per a mi, tu, igual que jo, mentre no ens identifiquem, no deixem de ser uns "personatges" virtuals, i als personatges se'ls hi fa dir el que vols. Vull pensar.
    Sinó t'has de picar massa et diré que, pel que et segueixo, m'atreveixo a assegurar que sinó et contestéssim ho trobaries ha faltar. Seguint amb els teu símil, amb nomes afany " d'editorialista" et faries un bloc i no entraries tant al drap com entres.
    Quant a les autories, ho "denunciaré" sempre que ho considere oportú. Se que res es del tot singular, que ja "no hi ha res de nou sota el sol" i pocs arguments son originals, però una cosa es això i l'altra es copiar literalment altres textos d'altra gent i no mencionar la procedència o autor/a.
    Es molt senzill.
    Parlant de refranys, vols dir que tu no et podries aplicar, amb el mateix motiu que m'apliques lo del ladrón i la condición, el de " el mal se'n fot de l'enguent".
    ( em dis que fa "feo" contestar tant)
    A mes: " si no vols pols no vaguis a l'era".

    ResponElimina
  17. Si no saps llegir, dubto que sàpigues escriure mínimament un text estructurat.
    No he dit “contestar” sinó constatar. “ No constates tant que fa feo ...”
    Altrament no penso molestar-me en donar-te pistes de si tinc un altre blog perquè amb les teves intervencions l’espatllaries.
    Quan les autories ja te he comentat abans el que penso i em ratifico.
    Es cert que no hi ha res nou sota el sol, gent com tu ho demostra quan pretens ésser original sense aconseguir-ho.
    Finalment, i com ja te he comentat abans, oblida’m.
    Moltes gracies

    ResponElimina
  18. Oblida'm i pega la vuelta.

    No, no se llegir ni escriure i per això de tant en tant m'equivoco i puc confondre, com es obvi ( i perdonable? ) constatar amb contestar; en canvi tu, amb la teva mal dissimulada i pretesa perfecció, dius que no penses donar-me pistes sobre si tens un ALTRE bloc. Un altre? que es teu aquest?

    Estas tant pagat de tu mateix que no pots estar-hi mes.

    Una cosa hauries de reconèixer: quant ets sents al·ludit i/o contradit sols ser una mica "falton" i exemples recents, a La marfanta, els que vulguis. Allà tu.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta