22 de gener del 2009

El PSC reobre la reivindicació de Tortosa a favor de l'autovia d'Aragó

El grup del PSC ha presentat una moció a l'Ajuntament perquè Tortosa torne a demanar que la futura autovia d'Aragó (A-68) quede connectada amb el corredor del Mediterrani a través del desdoblament de l'N-420, i des de Gandesa, per la C-43 i l'eix de l'Ebre (C-12) fins al port dels Alfacs. El socialista Joan Sabaté va assenyalar ahir que el PSC vol revifar el debat a la ciutat i les Terres de l'Ebre, perquè el PP ja s'ha posat a treballar tant a Aragó com al País Valencià perquè l'A-68 arribe al mar per Morella i Vinaròs. «El Ministeri de Foment encara està estudiant les diferents alternatives de traçat, però és important que es torne a sentir la veu de Tortosa», va remarcar el regidor del PSC. A més, Sabaté va recordar que fer passar l'autovia d'Aragó per l'eix viari que formen l'N-420, la C-43 i la C-12 serviria per recuperar la comunicació històrica de la vall de l'Ebre amb l'interior de la península. Segons el senador tortosí, és legítim que altres partits i territoris defensen el traçat pel nord de Castelló, però va dir que l'opció ebrenca és «la més econòmica i la més sostenible des del punt de vista mediambiental». Sabaté va afegir-hi que perllongar l'A-68 des de Gandesa fins al port de Tarragona, com ha demanat l'alcalde gandesà, Miquel Aubà, suposaria fer més quilòmetres i sobretot desviar el transport de viatgers i mercaderies cap a Reus i Tarragona. Sabaté va evitar polemitzar amb Aubà, i va afirmar que el PSC també aposta pel desdoblament de l'N-420. Amb tot, Sabaté va concloure que l'alcalde de Gandesa «hauria de practicar la mateixa solidaritat que demana» i defensar els dos projectes.

Picabaralla pels pous. Joan Sabaté va acusar ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), de posar-se al costat dels afectats per les expropiacions dels pous d'emergència de Vinallop per «erosionar l'acció de govern» dels socialistes a Catalunya i de l'Estat. Segons Sabaté, Bel tenia l'obligació de saber que l'aqüífer de Jesús és independent i no es contaminaria en cas d'un incident durant la neteja del pantà de Flix. «Ara Bel ha anat a la reunió de Saragossa i ha vist la llum», va dir. A la tarda, Bel va emetre un comunicat en què va acusar Sabaté d'haver deixat l'alcaldia sense resoldre les garanties de subministrament a Tortosa i d'haver practicat un silenci «servil» sobre el tema.


El Punt (22-Gener-2009)

1 comentari:

  1. Tenint present que tenim un govern socialista, sembla mentida que Carlos Fabra s’emporti el gat a l’aigua....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta