22 de gener del 2009

Tortosa també és fosca perquè alguns fanals estan massa bruts i no deixen passar la llum

Un dels projectes que l'Ajuntament de Tortosa ha decidit tirar endavant amb els 6,1 milions d'euros del fons estatal d'inversió local és la millora de l'enllumenat públic de tota l'avinguda de la Generalitat, entre la plaça del Bimil·lenari i la plaça de la Constitució, a l'accés del pont de l'Estat. En concret, el govern de Ferran Bel ha decidit destinar-hi 355.000 euros, perquè la veritat és que la il·luminació de la principal artèria viària deixa molt que desitjar, tot i que també cal ser justos i reconèxier que les accions puntuals que s'han fet en els últims mesos han servit per millorar força la situació. De fet, de vegades és suficient fer una actuació puntual per obtenir una millora general. Per exemple, més enllà de l'estat i de l'antiguitat del cablejat i de les instal·lacions dels fanals públics, a l'Ajuntament només li caldria netejar alguns fanals pels que fa anys que ningú ha passat un drap. És el cas de la majoria dels fanals de l'avinguda Colom, al barri de Ferreries, que presenten l'aspecte del punt de llum que podeu veure en aquesta fotografia. El fanal no només té molta pols, sinó que a més té un niu de teranyines. La part de dalt està més neta per l'acció de la pluja, però la part de baix fa fàstic i deixa passar molt poca llum. I precisament, el que interessa per qüestions d'eficiència energètica i per evitar la contaminació lluminosa, és que els fanals facen llum cap a baix, i no cap a dalt.

3 comentaris:

  1. Fanal Brut = Política Bruta.
    No es pot fer res amb el material humà que hi ha hagut i hi ha.
    Com no van pel carrer de nit no se'n assabenten ni se'n assabentaran mai.
    Eficiencia?
    Malbaratem l'aigua, malbaratem la llum, malbaratem els residus, els diners, es pot fer pitjor a Tortosa?
    Si, i això és el pa nostre de cada dia.
    I lo dels llums porta cua d'oblits.
    Efique?
    Molt de "cuento" i còmics del temps de Franco al consistori.

    ResponElimina
  2. Ara amb els “Fondo Estatal de Inversión Local” ens arreglaran l’enllumenat públic dels barris mes deficients ...Serà veritat ?

    ResponElimina
  3. Sort teniu de tenir fanals, bruts, però una mica de llum teniu, Si passeu pel carrer Francesc vicens Garcia, on estan les "Hermanitas de los Pobres i voleu arribar al Barranc de Caputxins més val que aneu acompanyats. Inversins al territori.GRÀCIES AQUAMED

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta