17 d’abril del 2013

Detinguts sis membres més de la xarxa que robava en ajuntaments, habitatges i empreses de l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- Els Mossos d'Esquadra han informat aquest dimecres de la detenció de sis homes, d'entre 32 i 42 anys, tots ells de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb força o receptació. Les detencions es van produir el passat 10 d'abril, en la segona fase de desarticulació d'una organització criminal que hauria comès una vintena de robatoris en edificis públics, domicilis i empreses de les Terres de l'Ebre, des de l'octubre passat.

Els agents van efectuar entrades en domicilis ubicats a Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Vinaròs, on es van intervenir gran quantitat d'aparells informàtics, electrònics i eines procedents dels robatoris. Tres dels detinguts han ingressat a presó. Els sis detinguts van passar a disposició judicial el passat 13 d'abril, i tres d'ells van ingressar a presó, mentre la resta van quedar en llibertat amb càrrecs.

La primera fase de l'operatiu es remunta al 19 de febrer, i en aquella ocasió es van detenir 10 persones, tres de les quals van ingressar a presó, i es van efectuar entrades i perquisicions en domicilis de les localitats de Tortosa, Roquetes i Sant Carles de la Ràpita, on també es van intervenir nombrosos objectes procedents de robatoris. Les 16 persones detingudes en el transcurs de la investigació estaven estructurades en dos grups, els quals -si bé actuaven de manera independent a l'hora de cometre els robatoris-, estaven dirigits per les mateixes dues persones. Cada grup disposava de membres encarregats de localitzar els objectius, altres que executaven el robatoris i finalment disposaven de diversos receptadors que s'encarregaven de col·locar els objectes sostrets en el mercat negre i obtenir els beneficis econòmics.

El 'modus operandi' en els robatoris consistia sempre en el forçament dels accessos per accedir a l'interior dels locals i habitatges, i aquestes accions es desenvolupaven majoritàriament de nit.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta