17 d’abril del 2013

Sant Jaume d’Enveja accepta el nou pla director del sòl no urbanitzable per regular les casetes de camp




SANT JAUME D'ENVEJA (Montsià).- La regidora de Promoció Econòmica, Comunicació i Sostenibilitat de Sant Jaume d’Enveja, Bibiana Porres, ha fet aquest dimecres una valoració positiva de la recent aprovació del pla d’ordenació urbana municipal (POUM) de la població. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Porres ha destacat que es tracta d’un planejament urbanístic que fa dues legislatures que s’està treballant, i que s’ha fet amb el consens de les forces polítiques del consistori. A més, l’objectiu ha estat ordenar el creixement del nucli urbà de Sant Jaume d’Enveja mirant al riu, amb la construcció d’un total de 1.965 habitatges nous. Una xifra de pisos de nova edificació que, segons l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, seran suficients per cohesionar el nucli urbà del municipi i atendre les necessitats de creixement per als propers 25 anys.

En aquesta línia, Porres també s’ha volgut referir al nou pla director que prepara la Generalitat per regular i limitar la proliferació de masets i casetes de camp en sòl no urbanitzable a les Terres de l’Ebre. Una normativa que preveu autoritzar només la construcció de casetes de camp de fins a 40 metres quadrats de superfície, en finques que estiguen treballades i de propietaris que puguen acreditar la possessió d’una primera residència al territori. La regidora ha remarcat que a Sant Jaume d’Enveja ja tenien una sensibilitat especial per intentar evitar la proliferació de cases en sòl no urbanitzable. Segons Porres, la nova normativa ajudarà a millorar el manteniment i la conservació de les finques, tot contribuint a millorar el paisatge del Delta.

En qualsevol cas, la regidora de Promoció Econòmica, Comunicació i Sostenibilitat ha recordat que Sant Jaume d’Enveja fa temps que reclama la legalització de les barraques típiques del Delta. Una construcció tradicional, feta amb materials naturals produïts al mateix entorn, que va servir per albergar els primers colonitzadors del delta de l’Ebre, i que ara es vol recuperar per aprofitar-la per al turisme rural. De fet, Sant Jaume d’Enveja té un centre d’interpretació dedicat a les barraques del Delta, on es pot visitar la rèplica d’una antiga barraca a tamany real. Per això, l’Ajuntament confia en què la Generalitat acabe legalitzant la seua construcció.

Mercat d'intercanvi i segona mà 

D'altra banda, Sant Jaume d’Enveja celebrarà aquest proper diumenge el seu primer mercat de segona mà i d’intercanvi, després de l’aprovació del reglament regulador que ha impulsat recentment l’Ajuntament de la població. En aquest sentit, Porres ha aprofitat aquest dimecres el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per explicar aquest projecte que busca afavorir la reutilització i el reciclatge dels productes i objectes de consum. Porres també ha explicat que aquesta primera edició del mercat de segona mà i d’intercanvi comptarà amb la col·laboració de les educadores ambientals del Consorci de Residus del Montsià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta