17 d’abril del 2013

L'Ajuntament de Flix aprova per unanimitat una moció de suport als corresponsals de TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN

FLIX (Ribera d'Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Flix va aprovar aquest dimarts al vespre una moció en suport dels corresponsals de Catalunya Ràdio -que tanmateix es féu extensiu als de TV3 afectats per una mesura semblant- i de defensa del servei públic dels mitjans de comunicació catalans. En el text de la moció s'esmenta la decisió del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de prescindir a partir de l'1 de maig dels servei de xarxa de corresponsals territorials de Catalunya Ràdio. Segons la moció, es tracta d'"una mesura que suposarà acabar definitivament amb un model d’èxit. Un model que ha permès donar veu als territoris indistintament de la seva influència, població o del seu color polític". En el cas de Flix, la moció va comptar amb el suport unànime de tots els membres de la Corporació Municipal

La moció continua exposant que es disposava d'"una xarxa de corresponsals que habitualment eren els únics mitjans de cobertura nacional que, dia rere dia, posaven el seu micròfon al costat dels mitjans locals i informaven dels fets importants de cada territori". "En definitiva, creiem que se suprimirà un dels trets diferencials de la Ràdio Nacional de Catalunya", afirma la moció aprovada per l'Ajuntament de Flix. De fet, una de les persones afectades per aquesta mesura de la CCMA és locutora dels informatius de Ràdio Flix, Vera Talarn, qui des de feia 24 anys exercia de corresponsal de les emissores de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació.


En concret, la proposta d'acords aprovada per l'Ajuntament de Flix expressava el següent: "Primer. Reconèixer que l’oferta que dóna els mitjans de comunicació públics catalans, com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Agència Catalana de Notícies (ACN), ha tingut i té un paper fonamental en la cohesió social i nacional del nostre país, en promoure l’ús social del català, en donar a conèixer la nostra cultura i història, i en donar cobertura informativa a tot el territori català. Segon. Demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya garantir el pressupost suficient que permeti mantenir el sistema de mitjans de comunicació públics catalans, així com el model actual i el lideratge de les audiències. Tercer. Instar la direcció de Catalunya Ràdio a replantejar la decisió de prescindir, a partir de l’1 de maig, de la vintena de corresponsals desplegats per tot Catalunya i a seguir mantenint un model que per la seva presència permanent arreu del territori i la seva capacitat d’arribar amb immediatesa a qualsevol notícia, ha convertit Catalunya Ràdio, durant 30 anys, en l’emissora de referència en la informació territorial del nostre país Quart. Fer arribar aquest acord a la Direcció de Catalunya Ràdio, a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, al Consell de l’Audiovisual de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i a la Federació de Municipis de Catalunya, a la Presidència del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris amb representació en aquesta cambra".

Al marge dels acords, entre d'altres assumptes, l'alcalde de la població, Marc Mur va anunciar que enguany se suprimirà un dia del programa de la Festa Major de Flix, quedant reduït així a tres dies més la vespra. D'altra banda, també es va informar que s'han recaptat 17.764 euros dels comptes de resistència de la mobilització de Flix en contra de l'ERO d'Ercros, que ajudaran a apaivagar una despesa de 19.812 euros.

Imatge Ajuntament de Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta