17 d’abril del 2013

La xarxa criminal desarticulada a les Terres de l'Ebre estava dirigida per un home empresonat a Alemanya

TORTOSA (Baix Ebre).- La banda desarticulada a les Terres de l'Ebre pels Mossos d'Esquadra, dedicada al robatori de domicilis, empreses i ajuntaments d'arreu del territori, estava dirigida per un home que es trobava empresonat a Alemanya, Arran la investigació, que s'ha allargat durant cinc mesos, han estat detingudes en total setze persones en dues fases. La darrera fase va tenir lloc el 10 d'abril i es va tancar amb sis detencions a Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Vinaròs, a més d'intervenir una gran quantitat de material. En total, els Mossos els imputen una vintena de fets delictius -xifra que es podria duplicar-, i els acusen de pertinença a grup criminal robatori o receptació. L'intendent dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Monclús, ha donat tots els detalls d'aquesta operació durant la celebració del Dia de les Esquadres al teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Segons Monclús, els investigadors van haver de fer gestions a través de l'Interpol per poder localitzar un dels responsables de la banda, que es trobava empresonat a Alemanya, per fets delictius que hauria comés allà. Des del mateix centre penitenciari on es trobava ingressat, hauria estat dirigint l'activitat suposadament delictiva del grup, han precisat fonts coneixedores del cas.

En el marc de la celebració del dia de les Esquadres a la regió policial de les Terres de l'Ebre, Monclús ha ressaltat l'envergadura de l'operació endegada, que ha suposat prop de cinc mesos d'investigacions i la conclusió de la qual, amb setze detinguts en total -veïns de diverses poblacions del territori, i de nacionalitat romanesa-, es va desplegar en dos fases -a mitjans de febrer i el passat 10 d'abril-. Actualment, segons ha precisat, sis d'aquestes persones es troben ja a la presó per ordre judicial.

L'operatiu es troba ja pràcticament tancat, a manca de resoldre "algun serrell". Els Mossos imputen al grup la comissió d'una vintena de fets delictius. Una xifra que es pot ampliar fins a 40 en els pròxims dies, ja que continuen esbrinant la procedència il·lícita de material decomissat. "Era un grup molt actiu que actuava a les quatre comarques de les Terres de l'Ebre i al Nord de Castelló", ha apuntat el responsable policial.

Els detinguts, d'acord amb el mateix comandament, van començar robant en edificis públics com escoles i ajuntaments, per acabar ampliant el seu ventall d'actuacions a habitatges, magatzems i empreses. Dividit posteriorment en dos grups, les seues tasques estaven jerarquitzades, amb caps i diverses persones, "amb tasques diferenciades", executant els cops.

Dia de les Esquadres a les Terres de l'Ebre

Agents i comandaments dels Mossos a les Terres de l'Ebre s'han posat aquest dimecres l'uniforme de gala per celebrar la festa anual del cos, el Dia de les Esquadres. En un acte institucional que ha tingut lloc al teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa, presidit pel director general de la Policia, Manel Prat, en representació del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que ha excusat la seua absència, el cos ha reconegut la tasca a desenes d'agents, així com també a policies locals, vigilants, agents rurals i personal administratiu. Prat, qüestionat durant els últims mesos per l'ús de pilotes de goma en les càrregues policials, ha fet balanç d'un "any atípic" durant el qual "moltes coses han canviat".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta