27 d’abril del 2013

Ortega diu a Tortosa que Israel és un bon exemple per al progrés econòmic de Catalunya

TORTOSA (Baix Ebre).- La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha destacat Israel com a "referència del progrés econòmic i humà" i com a model que ha de seguir Catalunya per trobar una sortida a la situació de crisi actual. Ortega ha intervingut en el tercer Simposi d'Internacionalització Camp de Tarragona-Terres de l'Ebre-Lleida, que aquest divendres s'ha celebrat a Tortosa, i en el qual s'ha posat la mirada sobre l'estratègia de penetració al mercat israelià. Per a la vicepresidenta del Govern, Israel és també un exemple de la viabilitat de les petites nacions. "Amb bones polítiques educatives i empresarials, el futur de Catalunya està garantit", ha apuntat Ortega.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha demanat "un canvi de mentalitat" per afavorir el funcionament del país i fer front al desballestat model econòmic actual amb noves fórmules i solucions. "De vegades és més fàcil canviar les lleis que les actituds", ha apuntat. Ortega ha apostat per una economia catalana amb valors afegits, que estigui basada en el coneixement i la investigació, ajudi a la competitivitat empresarial i aposti per la internacionalització. Per a Ortega, les empreses catalanes han d'afrontar el segle XXI amb eines pròpies dels temps actuals però mantenint els valors que les han caracteritzats des de la revolució industrial, "el valor, la superació, la feina ben feta o l'esforç", entre altres, ha apuntat.

En aquest sentit, per a Ortega, Israel -país en el qual s'ha centrat el tercer Simposi d'Internacionalització de les comarques de Tarragona, l'Ebre i Lleida- és un model a seguir i un referent de "progrés econòmic i humà" en què s'ha d'emmirallar Catalunya. La vicepresidenta ha destacat "el talent, la lluita contra les dificultats i la cultura emprenedora" israeliana com un dels exemples de superació de l'economia mundial i ha posat alguns exemples com el fet que a Israel el nombre de patents per càpita sigui vint-i-cinc vegades superior que a Espanya, gràcies al reforç de l'emprenedoria. "És una societat que ha sabut impulsar projectes de suport a empreses innovadores", ha destacat. 

La vicepresidenta considera que Israel és també "una demostració que les nacions petites són més viables que les grans" i ha assegurat que existeixen moltes condicions perquè s'estreteixi la col·laboració entre Israel i Catalunya.

Estratègies per entrar al mercat israelià

Justament la penetració de les empreses catalanes en el mercat d'Israel ha centrat el tercer Simposi d'Internacionalització de les Terres de l'Ebre-Lleida-Camp de Tarragona. En la jornada, que s'ha celebrat aquest divendres al Campus de la URV a Tortosa, s'ha aportat informació i assessorament per aconseguir aquest objectiu i sobretot experiències empresarials que ja s'han consolidat amb èxit. 

Les sessions sobre Israel s'han celebrat aquest divendres a la tarda després que al matí es debatés sobre les oportunitat i les necessitats d'apostar per la internacionalització de les empreses del territori. Els especialistes han demanat que no s'aposti únicament per un sector determinat, com pot ser el turisme, sinó que cal recuperar la industrialització del territori si aquest no vol conformar-se amb feines precàries. 

Josep Lluís Carod-Rovira, codirector del simposi, Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat i Ferran Bel, alcalde de Tortosa, han estat els encarregats de cloure la jornada. 

Via ACN

1 comentari:

  1. Israel i Catalunya són com la nit i el dia. La major semblança que els hi trobo, és que cada cop la diàspora catalana a la resta d’Espanya és va fent més i més gran. Madrid s’ha convertit en la ciutat cosmopolita que fou durant moltes dècades Barcelona, i rep cada any moltíssim catalans que poc a poc van conformant una diàspora similar a la jueva

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta