7 de juny del 2013

El consultori mèdic de Paüls, en la recta final de les obres


PAÜLS (Baix Ebre).- L’alcaldessa de Paüls, Júlia Celma, ha explicat aquest divendres que el nou consultori mèdic de la població podria entrar en funcionament en poques setmanes, després que les obres s’hagen vist retardades per un errada tècnica en el color de la teulada del dispensari. De fet, a Paüls hi ha hagut una certa polèmica perquè la coberta del nou centre mèdic s’estava construint de color blanc, quan tant la llicència d’obres com el pla d’ordenació urbana municipal (POUM) establien que la teulada ha de ser aràbiga, amb un color terrós. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que la previsió era que el consultori local havia d’estar enllestit a finals de juny, i que per això han acumulat aquest retard. I és que després d’anys d’espera, les obres van començar al setembre del 2010, amb una inversió de 719.900 euros per part de la Generalitat.

Les obres del consultori. PAÜLSDIGITAL.CAT
En aquesta línia, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Celma ha volgut desmentir que Paüls s’haja quedat sense metges, tal i com va denunciar el primer secretari del PSC, Pere Navarro, durant la seua visita a la Festa de la Cirera, el cap de setmana passat. L’alcaldessa ha afirmat que fa un parell d’anys Salut va amortitzar l’antiga plaça de metge de Paüls, però que ara la població està atesa per una metgessa i per un metge, compartits amb el municipi veí de Benifallet. Així, Celma ha remarcat que els socialistes també van al metge del poble, i que per tant no poden dir que Paüls no estiga ben atesa des del punt de vista mèdic. De fet, l’alcaldessa ha assenyalat que a Paüls fins i tot poden triar, ja que estan atesos per dos professionals.

En canvi l’alcaldessa de Paüls, de Convergència i Unió, ha estat més crítica amb el govern pels obstacles que el seu municipi i altres com ara Godall, Alfara de Carles o la Galera estan trobant per tenir bona cobertura de tots els canals de la Televisió Digital Terrestre (TDT). Celma ha lamentat que segueixen sense poder veure els canals 33, 3/24 i Esports 3, i que tampoc tenen accés a les tres televisions locals del territori. Fins ara, totes les gestions que han fet no han servit de res. Fins i tot al més alt nivell polític. La darrera queixa va ser aprofitant la visita del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, a la Festa de la Cirera de Paüls.

Finalment, Celma ha afirmat que és una “aberració” que el govern de l’Estat haja plantejat la supressió dels municipis més petits o bé la cessió de competències a les Diputacions. Segons l’alcaldessa de Paüls, que ara té uns 600 habitants, abans de suprimir ajuntaments de pobles petits es podrien plantejar l’eliminació d’alts càrrecs públics i els seus assessors i càrrecs de confiança política.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta