18 de juny del 2013

L’alt cabal de l’Ebre dificulta la campanya de navegabilitat al principi de l'estiu

TORTOSA (Baix Ebre).- L’alt cabal de l’Ebre en el tram català del riu manté la incertesa sobre la campanya de navegació fluvial, amb vista a la propera temporada d’estiu. Aquest dimarts, l’Ebre al seu pas per Tortosa registrava més de 865 metres cúbics per segon i una altura de més de 3,16 metres, un escenari que manté la via navegable tancada. Per això, el director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, Jordi Borràs, ha recordat aquest dimarts que durant l’estiu també tancaran la via de navegació pel riu si el cabal puja per damunt dels 800 metres cúbics per segon al seu pas per Tortosa. Borràs ha assenyalat que l’Idece no pot prohibir la navegació, però que sí pot tancar tots els serveis del tram final de l’Ebre -com ara la resclosa de Xerta-, tot desaconsellant l’ús d’embarcacions.

En la mateixa línia, el director de l’Idece ha apuntat que, de cara a la quarta edició de la Baixada Vogant per l’Ebre, que tindrà lloc entre Xerta i Tortosa el proper 7 de juliol, ningú sap quina serà la quantitat d’aigua que baixarà pel riu per aquesta data. De fet, Borràs ha comparat les dades d’avui mateix, amb més de 850 metres cúbics per segon a l’altura de Tortosa, i ha sentenciat que un cabal tan alt com aquest impediria, de totes totes, que l’Idece pogués realitzar aquesta piraguada popular.

L’any passat, la piraguada organitzada per l’Idece va tenir més de 800 participants. Fins ara, ja hi ha unes 400 persones apuntades a la IV Baixada Vogant per l’Ebre. Però fins al 7 de juliol encara falten tres setmanes i la previsió és que el cabal en el tram final del riu continue força alt, a causa de les darreres pluges, l’aigua acumulada als pantans i el desgel de la neu als Pirineus. Per això, Borràs ha insistit que, amb un cabal que supere els 800 metres cúbics per segon l’Idece, recomana que no es facen activitats al riu, ja que el principal és garantir la seguretat de les persones i de les embarcacions. Borràs ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la IV Lliga de Muletes de les Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta