13 de juliol del 2013

El nou bisbe de Tortosa rebutja els enfrontaments dins l'Església i demana unitat per ajudar els més necessitats

TORTOSA (Baix Ebre).- En l'homilia de la seua presa de possessió com a nou bisbe de Tortosa, Enrique Benavent ha recordat que l'Església només ha d'ajudar al seu poble a avançar en la seua història, però no ha d'interferir-hi. El bisbe tortosí també ha rebutjat les divisions internes en l'Església que no faciliten l'ajuda als cristians que passen per situacions complicades. Aquest dissabte al matí, més d'un miler de persones han omplert la catedral de Tortosa per presenciar l'inici del ministeri pastoral de Benavent, així com una extensa representació de bisbes, arquebisbes, cardenals i capellans, i dels governs valencià i català, encapçalada per la vicepresidenta Joana Ortega, i el president del Parlament de València, Juan Cotino.

Monsenyor Benavent ha rebutjat les divisions internes en l'Església que dificulten la seua tasca i ha demanat que es bolqui en la caritat. "Davant de les dificultats que avui experimentem per a la evangelització, podem caure dins de la mateixa Església en la temptació d'acusar-nos els uns als altres de ser els culpables de la situació que estem vivint", ha lamentat. Benavent ha insistit en què aquesta actitud "no soluciona res i dificulta l'anunci de l'evangeli". "Que les diferencies legítimes, no es converteixin en divisions. Sense la comunió entre nosaltres, el nostre anunci de l'evangeli no pot ser creïble", ha afegit el nou bisbe de Tortosa.

Benavent també ha recordat que com a bisbe només pot ajudar al seu poble "a avançar per la seva història", però no ha d'interferir-hi. També ha tingut un record per a les persones que pateixen les dificultats de la crisi econòmica, els malalts, i tots aquells que pateixen. El bisbe de Tortosa s'ha mostrat com un més entre els cristians de la comunitat que li ha estat encarregada de gestionar. En una homilia que ha fet en català i en castellà, el bisbe tortosí s'ha abocat a la Verge Maria perquè dirigeixi el nou camí. "Que ella ens guiï perquè tots nosaltres, pastors i poble, rebem la corona de gloria que ens mereixem", ha conclòs.

Seguint el protocol, Benavent ha sortit del Palau Episcopal pocs minuts abans de les onze del matí, i ha fet el breu camí fins a la Catedral acompanyat dels seus tres antecessors, Xavier Salinas, actual bisbe de Mallorca, Ricard Maria Carles, cardenal emèrit de Barcelona, i Lluís Martínez Sistach, cardenal de Barcelona. A l'inici de l'eucaristia ha rebut el lignum crucis, un reliquiari amb fragments de la Vera Creu que va regalar el papa Benet XIII, el papa Luna, a la catedral de Tortosa. Més tard s'ha assegut a la càtedra episcopal amb què s'ha donat per iniciat el seu ministeri pastoral. També ha rebut la promesa de fidelitat dels consultors i religiosos, i les ofrenes.

Per ser la Diòcesi de Tortosa un símbol de la cruïlla dels Països Catalans - la Diòcesi s'estén des de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) fins a Alcossebre (Baix Maestrat, Castelló)-, l'eucaristia ha acabat amb el cant de l'himne de la Cinta de Tortosa, l'himne valencià de la Mare de Déu dels Desemparats, i el Virolai.




Més d'un miler de persones han omplert la catedral de Tortosa per seguir la cerimònia. Hi ha assistit una trentena de bisbes i arquebisbes i cardenals, i 130 capellans, i una destacada representació del Govern, encapçalada per la vicepresidenta Joana Ortega, i del govern valencià, amb el president del Parlament de les Corts Valencianes, Juan Cotino, com a màxima autoritat.

Via ACN (Anna Ferràs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta