27 d’agost del 2013

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi forestal que ha cremat unes 20 hectàrees a Riba-roja d'Ebre

RIBA-ROJA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat cap a tres quarts de deu del matí l'incendi forestal que es va declarar aquest dilluns a la tarda al nord de la Ribera d’Ebre. A primera hora del matí, a la zona hi han continuat treballant 44 dotacions terrestres i set mitjans aeris, per poder extingir totalment el foc, que ha cremat 20 hectàrees sobretot de pi blanc i matoll. En aquest sentit, els bombers han aconseguit frenar de matinada el flanc dret i el cap de l'incendi que cremava al terme de Riba-roja d'Ebre. El foc es va iniciar al voltant de dos quarts de cinc al pont de Berrús, propagant-se després al puig de Santa Magdalena. Les flames es van anar estenent a una zona de barrancs al sud del riu Ebre amb focus secundaris al voltant del perímetre que ja cremava.

L'incendi podria haver estat provocat per les guspires d'un tren. Des d’un primer moment es va tenir constància de diversos focus que cremaven a prop de la via, i que el pas d’un comboi l'ha pogut originar. De fet, es van detectar diversos focus des de Riba-roja d’Ebre fins a Ascó. Els mitjans aeris es van retirar amb la posta de sol però les dotacions terrestres van ampliar-se fins a la trentena.

Segons els Mossos d'Esquadra, preventivament van haver de desallotjar-se dues masies aïllades de Riba-roja d'Ebre, però finalment no va ser necessari fer el mateix al club nàutic d'aquesta localitat. Atesa la bona evolució dels altres focus d'incendi, es va reobrir el trànsit l’eix de l’Ebre, però el foc va obligar a tallar la TV-7411 a Riba-roja d'Ebre, entre els quilòmetres 0 i 20. Per la seua banda, des del voltant de les set d'aquest matí ja s'ha restablert la circulació de trens a la línia R15 de Rodalies de Catalunya, després la millora de les condicions de l'incendi. Durant unes hores, la tarda de dilluns, també es va haver de tallar el trànsit a l’eix de l’Ebre entre Flix i Ascó.

De fet, la Direcció de Protecció Civil va arribar a emetre una prealerta del pla d'emergències per transport de viatgers en ferrocarril FERROCAT pel tall de la circulació de trens de la línia de Rodalies-Renfe R15 entre les estacions d'Ascó i Riba-Roja d'Ebre, per diversos focus d'incendi propers a les vies. Durant la nit, a més, hi ha havia dos trens aturats a Móra la Nova, que no poden continuar el trajecte.

Via ACN
Imatge Bombers de la Generalitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta