30 d’agost del 2013

La Reial Arxiconfria impulsa una capta per restaurar l’exterior de la capella de la Cinta

TORTOSA (Baix Ebre).- La Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta té previst començar durant aquest cap de setmana, amb motiu de la festa major de Tortosa, una campanya de recollida de donatius per poder restaurar l’exterior de la capella de la Cinta de la catedral. L’objectiu de la capta és aplegar fins a 50.000 euros, amb l’objectiu de poder executar les obres durant el primer semestre de l’any 2014 i poder inaugurar els treballs per a les festes de la Cinta de l’any que ve. En concret, l’objecte de les obres és evitar les humitats i les filtracions d’aigua a l’interior de la capella de la Cinta, habituals en episodis de forts aiguats. Així ho ha explicat per a Canal 21 Ebre l’arquitecte de la catedral de Tortosa, Josep Lluís Ginovart.

La restauració ha d’incloure la coberta, els vitralls, el penell i altres elements malmesos. La capella de la Cinta és d’estil barroc, ja que va ser construïda entre 1672 i 1725. En el seu interior hi ha l’urna i el reliquiari de la Santa Cinta, amb molta veneració entre els tortosins i en el conjunt de la diòcesi. De fet, l’interior de la capella de la Cinta ja va ser restaurat entre els anys 1995 i 1997, també amb la col·laboració dels fidels.

Per la seua banda, el primer majordom de l’Arxiconfraria, Francesc Minguell, ha explicat en declaracions al Diari Ebre de Tarragona que la capta començarà aquest diumenge. Serà amb motiu de la primera missa de la Cinta presidida pel nou bisbe de Tortosa, Enrique Benavent. Segons Minguell, l’Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta ha preparat uns sobres especials i els donatius que recolliran seran destinats a les obres de rehabilitació. A més, la campanya s’allargarà els propers mesos i també contempla recollir donatius de particulars i d’empreses del territori, així com obtenir ajuts de les institucions.

Gairebé amb 400 anys d’història a les seues espatlles, la Reial Arxiconfraria té actualment uns 5.000 confrares i entre les seues tasques hi destaca el foment dels aspectes culturals, socials, artístics i religiosos relacionats amb la devoció a la Santa Cinta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta