12 d’agost del 2013

Mor el polític roquetenc Javier Alegret, regidor independent de l'Ajuntament durant 24 anys

ROQUETES (Baix Ebre).- L'exregidor roquetenc Javier Alegret ha mort aquest diumenge al migdia als 66 anys, després de no poder superar la malaltia que patia des de feia temps. La vetlla per qui va ser regidor de la ciutat de Roquetes durant 24 anys, a més de vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, s'està fent al tanatori de Remsa al carrer del Comerç de Tortosa, mentre que el funeral tindrà lloc aquest dimarts, 13 d'agost, a l'església parroquial de Roquetes, a partir de les 10.30 del matí. Molt conegut en cercles polítics i socials del Baix Ebre, Alegret va ser regidor de l'Ajuntament de Roquetes fins a les últimes eleccions municipals, el maig del 2011, quan el grup Ebrencs Independents (EBIN) va perdre la representació al consistori. Durant el mandat anterior, Alegret havia format part del govern quadripartit que encapçalava Francesc Gas (ERC), però abans ja havia estat durant 20 anys a l'oposició de l'Ajuntament roquetenc.

Precisament, l'alcalde de Roquetes ha volgut destacar aquest dilluns que Alegret serà recordat com "un regidor molt batallador", que sobretot s'estimava Roquetes. "Suposo que el seu gran objectiu era arribar a ser alcalde, com ho havia estat el seu pare", ha recordat Gas. "Tot i que les diferències polítiques que poguéssim tindre, cal reconèixer que va treballar molt i ho va donar tot per Roquetes", ha afegit l'alcalde. "Els anys que vam estar junts al govern va ser un pacte difícil, però vam treballar tots molt a gust", ha afegit Gas, que també ha assenyalat el compromís antitransvasament d'Alegret. "Una de les últimes converses amb ell va ser fa un mes, i tots dos vam coincidir en què, amb el nou pla de conca, caldrà tornar a mobilitzar-nos en defensa de l'Ebre", ha conclòs l'alcalde de Roquetes.

En les eleccions del 2011, EBIN era l'única força que apostava per reeditar el pacte a quatre a l'Ajuntament de Roquetes que el 2007 havia apartat el PSC de l'alcaldia. De fet, EBIN -que també havia presentat candidatura a Tortosa- confiava en pujar i  aconseguir el segon regidor, però la irrupció de PxC va deixar Alegret fora de l'Ajuntament de Roquetes. Alegret era el president d'Ebrencs Independents, partit que té representació a Sant Carles de la Ràpita. Tant el regidor del PP, Joaquim Llopis, com l'assemblea local d'ICV, han expressat aquest dilluns el seu condol per la mort de Javier Alegret.

2 comentaris:

  1. Ens deixa um magnific roquetenc, implicat amb el seu poble com elq ue mes, ara em be a la memoria la resposta que deia un altre roquetenc que tampoc esta amb nosaltres l,Angel Poy "soc roquetero mes que ningú" dons en Javier també era del mateix taranna roquetenc, sempre et recordaré Javier, fins la retrobada.

    ResponElimina
  2. Roquetes ha perdut un dels seus referents polítics durant tants anys i una gran persona. Descansa en pau.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta