3 d’octubre del 2013

Ballesteros (PSC) recorda la proximitat de la nuclear de Vandellòs i demana la suspensió de la llicència del Castor


TARRAGONA.- L'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, ha reclamat que se suspengui la llicència del projecte Castor, arran dels terratrèmols que estan afectant la zona de Castelló i les Terres de l'Ebre. Els d'aquesta passada matinada, un d'ells de 4,1 graus, s'han arribat a percebre en 22 municipis, amb trucades al 112 des de comarques com el Tarragonès, el Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Barcelonès. En declaracions a TV3, Ballesteros ha manifestat no voler ser "alarmista", però ha recordat que "entre l'Ebre, el Sènia i el Penedès hi ha una central nuclear, Vandellòs". "Segur que deu tenir totes les condicions perquè no hi hagi aldarulls ni problemes, però és per pensar-s'ho", ha dit. En aquest sentit, Ballesteros ha assegurat que "comparteix la preocupació dels alcalde de l'Ebre" per la situació, i considera que el que s'ha de fer és "suspendre la llicència" del projecte Castor "de manera indefinida" i "analitzar en profunditat el que està passant".




D'altra banda, el grup socialista al Parlament ha presentat una bateria de preguntes al Govern perquè expliqui de quina informació disposa arran dels terratrèmols a la costa de les Terres de l'Ebre. El PSC també sol·licitarà quina és la informació que ha facilitat el govern espanyol, quins contactes s'han mantingut amb la Generalitat valenciana, si s'ha informat als ajuntaments de la zona, si s'ha previst algun dispositiu de seguretat, i si s'ha establert algun contacte amb l'Observatori de l'Ebre, entre d'altres. La diputada socialista Núria Ventura també demanarà quina és la magnitud a l'escala de Richter que poden suportar les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó.

Pel que fa al projecte Castor, el grup socialista també vol saber quin és l'estat d'execució de les obres, si han afectat el Delta i si el Govern coneixia la paralització dels treballs d'injecció de gas al magatzem ordenada pel Ministeri d'Indústria. Finalment, el grup parlamentari socialista ha preguntat al Govern sobre quin és el nivell màxim a l'escala Richter que poden resistir les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó. La diputada socialista Núria Ventura ha exigit la "màxima transparència" sobre aquesta qüestió i "responsabilitat" a les administracions implicades per evitar "alarmismes".

Per la seua banda, el portaveu adjunt del grup socialista al Congrés i diputat del PSC, Francesc Vallès, ha registrat aquest dijous una sol·licitud de compareixença urgent del ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, perquè doni explicacions sobre els sismes que afecten les terres de l'Ebre i la seua possible relació amb el projecte Castor d'emmagatzematge de gas. Vallès també ha presentat unaa bateria de preguntes on demana al ministeri que expliqui quina és l'activitat a la planta que es troba davant de la costa d'Alcanar, la Ràpita i Vinaròs.

Via ACN
Vídeo TV3


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta