22 d’octubre del 2013

Bill Gates inverteix 113,5 milions d'euros en l'empresa que lidera les obres de descontaminació del pantà de Flix



FLIX (Ribera d'Ebre).- El magnat de la informàtica i president fundador de Microsoft, Bill Gates, ha aconseguit el 6% de les accions de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l'empresa que està executant els treballs de descontaminació del pantà de Flix. Amb aquesta operació, Gates es converteix en el segon accionista de la companyia, només per darrera de la presidenta Esther Koplowitz, que controla el 53,9% de FCC. De fet, el magnat nord-americà ha adquirit les accions a la mateixa empresa FCC, per un total de 113,5 milions d'euros.

Com a conseqüència de l'entrada de Gates en l'accionariat, els títols de l'empresa s'han disparat a la Borsa de Madrid aquest dimarts amb una pujada de fins el 15%. Les accions de FCC han assolit un preu de 17,75 euros, mentre que l'amo de Microsoft va comprar les accions a un preu de 14,8 euros per acció. En realitat, Gates entra a FCC quan la companyia està abordant un pla estratègic per reduir el seu endeutament i tornar a tenir beneficis. Fa uns mesos, FCC plantejava acomiadar més de 1.100 treballadors arreu d'Espanya.

El projecte de descontaminació del pantà de Flix té un pressupost de 165 milions d'euros, finançat majoritàriament per la Unió Europea. FCC lidera la unió temporal d'empreses que realitza els treballs, amb l'objectiu d'extraure del fons de l'embassament unes 800.000 tones de fangs contaminats amb productes tòxics, abocats per l'actual fàbrica d'Ercros durant la seua activitat centenària. El pla d'obra preveu un termini de dos anys i vuit mesos per dur a terme els treballs.

Imatge Muycomputerpro.com
Vídeo FCC a YouTube



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta