21 d’octubre del 2013

Cemex aclareix que la seua reobertura a Alcanar és temporal i que confia en el dragatge del port

ALCANAR (Montsià).- La cimentera Cemex ha confirmat, oficialment, la reobertura de la planta d'Alcanar en els pròxims dies. L'empresa ha deixat clar que la posada en marxa de dos dels tres forns de la fàbrica és "temporal" i es fa per atendre una exportació concreta. Cemex ha reiterat que el futur de la planta està condicionat al fet que es pugui augmentar el calat del port de la fàbrica per rebre vaixells de major capacitat que millorarien el volum d'exportacions. L'activitat a la planta d'Alcanar es va aturar fa més d'un any quan es va presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va afectar 136 treballadors, més del 80% de la plantilla. Amb la represa de l'activitat es recuperaran provisionalment una seixantena de llocs de treball.

El director d'operacions de la zona de Cemex, Francisco Iniesta, ha assegurat, a través d'un comunicat, que la represa de l'activitat és temporal per una comanda concreta. "Aquesta exportació és una oportunitat puntual que ens permet posar en marxa temporalment la instal·lació", ha deixat clar. Amb tot, ha assegurat que l'empresa està buscant vies per poder posar en marxa de nou la planta d'Alcanar "amb continuïtat i amb condicions de competitivitat".

És per això que ha reiterat la necessitat que es pugui incrementar el calat del port per poder acollir vaixells grans. "Fins que no es faci, ens impedeix en aquests moments la signatura de més contractes d'exportació", ha manifestat. En aquest sentit, Cemex ha assegurat que manté converses amb la Generalitat i les autoritats locals per poder arribar a un acord que permeti la utilització del port en condicions de competitivitat. Segons l'empresa, confia que aquesta entesa "no es demori", davant la bona disposició de totes les parts.

Després de l'ERO, la planta compta actualment amb una vintena de treballadors dedicats principalment a tasques de manteniment. La represa puntual de l'activitat ampliarà la plantilla fins a la vuitantena. Com ja va confirmar aquest cap de setmana el comitè d'empresa, els treballadors han acceptat una reducció del 25% dels salaris, a més d'altres costos socials com l'eliminació del transport que se'ls oferia des de les poblacions d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, i Vinaròs, fins a la fàbrica.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta