23 d’octubre del 2013

El port de Deltebre reubica el sector pesquer i amplia la dàrsena esportiva

DELTEBRE (Baix Ebre).- Les noves instal·lacions esportives del port de Deltebre han permès duplicar la capacitat del sector nàutic que, actualment, pot acollir 120 embarcacions d'esbarjo d'entre sis i deu metres d'eslora. El Club Nàutic ha invertit 300.000 euros en la reordenació del port amb l'objectiu d'optimitzar l'espai d'aigua disponible d'acord amb el Pla de ports de Catalunya, reubicar el sector pesquer i ampliar la dàrsena esportiva. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat de l'alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, i del president del Club Nàutic Riumar, Juan Vicente Barbas, ha visitat aquest dimecres les noves instal·lacions.

La nova dàrsena esportiva permet donar un pas important cap a la potenciació de l'economia i el turisme al municipi i al territori. L'objectiu d'aquesta actuació en què el Club Nàutic Riumar ha invertit 300.000 euros ha estat poder donar resposta a la demanda de nous punts d'amarratge per a embarcacions esportives a Deltebre.

L'actuació duta a terme al sector nàutic ha permès incorporar tres pantalans nous al port, duplicant la seva capacitat que passa a acollir 120 embarcacions d'esbarjo d'entre sis i deu metres d'eslora. Així, el port ara disposa de quatre pantalans: tres amb capacitat per a 60 embarcacions i el pantalà antic que n'acull 60 més. Dos dels pantalans nous són flotants de fusta i el tercer també de fusta va adossat al moll de Ribera. Les tres instal·lacions són lleugeres i estan integrades en el paisatge natural del Delta.

En el futur hi ha prevista la instal·lació d'un quart pantalà flotant amb cabuda per a vint embarcacions d'esbarjo més. Aquestes instal·lacions s'han equipat amb torretes de subministrament d'aigua i d'electricitat i extintors contra incendis. Així mateix, els nous pantalans disposaran d'un punt net per a la recollida selectiva d'escombraries. Amb l'objectiu de donar major qualitat de servei als usuaris del port de Deltebre, s'ha incorporat un control d'accessos a la dàrsena esportiva i s'ha millorat els serveis de vigilància i control.

Ports de la Generalitat ha optimitzat l'espai d'aigües abrigades del port de Deltebre per tal de donar millor servei als usuaris del sector pesquer i als usuaris del sector nàutic, aquesta actuació s'emmarca en el Pla de ports de Catalunya, en què es prioritza la reordenació d'un port abans que la seva ampliació. La instal·lació de sis 'fingers' flotants a la dàrsena pesquera ha possibilitat la reordenació de l'espai per amarrar les catorzeembarcacions pesqueres que tenen com a port base el port de Deltebre. L'any 2012, en el port pesquer de Deltebre es van desembarcar 17.500 quilos de peix que van tenir un valor de venda en llotja superior als 296.000 euros.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta