3 d’octubre del 2013

El regidor d'Agricultura i Medi Ambient d’Alcanar reclama l’aturada del Castor



ALCANAR (Montsià).- L’Ajuntament d’Alcanar encara no ha rebut cap tipus d’informació oficial, ni des del govern de l’Estat ni des de l’empresa Escal UGS, sobre l’onada de terratrèmols que s’estan registrant al voltant de la plataforma marina del projecte Castor. Així ho ha explicat el regidor canareu d’Agricultura i Medi Ambient, Josep Maria Sancho, tot recordant que el consistori té ara la mateixa posició contraria al projecte Castor que ja va defensar ara fa set anys. Sancho, que també és membre de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, ha remarcat que els promotors del Castor mai han volgut publicar els informes geològics del projecte, i que tampoc hi ha cap estudi mediambiental del seu impacte sobre les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, el regidor d’Alcanar ha exigit també una investigació a fons sobre el sobrecost de les obres del Castor, ja que finalment ha costat uns 1.300 milions d’euros.

Sancho ha afirmat que el projecte Castor és una de les moltes obres faraòniques que s’han impulsat des de l’Estat espanyol en els darrers anys, en lloc de dedicar els diners a altres infraestructures com el corredor del Mediterrani. De fet, ha assenyalat que el dipòsit submarí de gas és totalment innecessari. I ara, davant de l’onada de terratrèmols, Sancho ha afirmat que els veïns d’Alcanar estan molt preocupats pels darrers sismes. Però ha evitat generar més alarma social de la necessària. En aquest punt, el regidor d’Agricultura i Medi Ambient d’Alcanar ha afirmat que el que cal fer és aturar el projecte Castor.

D’altra banda, Sancho s’ha referit a la convocatòria d’assemblea que es farà aquest divendres al vespre a l’auditori d’Alcanar, per decidir quin tipus de manifestació fan diumenge a les Cases, en contra del projecte Castor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta