3 d’octubre del 2013

Del Potro (Escal UGS): 'En projectes com el Castor el normal són microsismes d'1 o 2 graus'

MADRID.- El president de la companyia concessionària del projecte Castor, Recaredo del Potro, ha reconegut aquest dijous que les injeccions de gas poden provocar microsismes, però que no s'esperaven els actuals, de tanta magnitud. El responsable d'Escal UGS ha estat entrevistat per la Cadena Ser després d'un altra nit i matinada amb terratrèmols importants a les Terres de l'Ebre i el nord de Castelló. Del Potro ha afirmat que els terratrèmols actuals són d’una magnitud més important del que era previsible. Segons Del Potro, en projectes com el Castor el que és normal són sismes d’una magnitud d’entre 1 i 2 graus a l’escola de Ritcher. A més, ha reiterat que Escal UGS va acabar la injecció de gas el passat 16 de setembre.

Recaredo del Potro, el primer per l'esquerra, és el president d'Escal UGS. Imatge: Gobierno de España
En aquest context, Del Potro ha recordat que el projecte consisteix a utilitzar una antiga estructura sobre un camp que va albergar petroli. Aquest petroli que va estar contingut durant milers d'anys sense escapar-es va extreure en els anys 70. Posteriorment, aquesta àrea amb petroli va ser ocupada per aigua del subsòl fins al moment en que l'empresa ha desplaçat "una mica" l'aigua amb poca quantitat de gas per acomodar gas natural al mateix lloc on va estar abans el petroli. Respecte al personal, ha indicat que a la plataforma havia aquest dimecres unes 45 persones: "El personal està a bord per garantir la seguretat en la instal·lació", ha afegit Del Potro.

El president d'Escal UGS també ha afirmat que està en contacte "tots els dies i a totes hores" amb els alcaldes, amb la subdelegació del Govern, amb la Comunitat Valenciana, amb el ministeri d'Indústria, i amb l'Institut Geogràfic Nacional. Pel que fa a la sismicitat del Golf de València, ha dit que algunes falles de la zona actuen amb un període de recurrència de 50.000 anys i ha dit que, malgrat els sismògrafs, és "absolutament impossible de predir quin dia passarà, el mes i l'any ". "Se sap que, de mitjana, en aquesta zona, les falles es mouen cada 50.000 anys. Són moviments de la natura. Són com l'erupció d'un volcà. Moviments d'una força infinitament superior al que pugui controlar l'home", ha conclòs.

D'altra banda, fonts de l’Observatori de l’Ebre van explicar que els sismes es poden allargar durant dies o mesos, tot i que hagin aturat temporalment els treballs. Segons Estefania Blanch, responsable de la secció sísmica de l’Observatori de l’Ebre, no és possible fer una predicció científica de l'evolució futura dels moviments sísmics a la zona del Castor. De fet, ha recordat l'experiència d'altres casos similars, com un magatzem de gas a Rússia que va generar també una activitat sísmica similar durant força temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta