3 de novembre del 2008

Meritxell Roigé estrena la nova imatge de l'Ajuntament de Tortosa

La cinquena tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme i Obres Públiques, Meritxell Roigé, ha estat l'encarregada aquest matí d'estrenar el cartell de la nova imatge institucional de l'Ajuntament de Tortosa. Ha estat durant la roda de premsa en què se'ns han presentat els temes inclosos a l'ordre del dia del ple ordinari d'avui, com la cessió dels drets d'uns terrenys a Jesús per a la Fundació Privada Mercè Pla (on s'estan construint uns pisos tutelats per a persones discapacitades). Fins ara, a les rodes de premsa que es fan a l'anomenat Saló Verd de l'ajuntament, s'utilitzava un cartell que havia encarregat l'anterior equip de govern. L'antic cartell era de color blanc i combinava una gran quantitat d'escuts del municipi amb la frase "Ajuntament de Tortosa". El nou cartell, que és una mica més gran que l'anterior, és de color gris i té un únic escut de l'Ajuntament de Tortosa, també molt més gran. De fet, un dels motius que ha justificat el canvi ha estat la necessitat d'ajustar la imatge institucional de l'Ajuntament al nou disseny de l'escut, que abandona la simplificació de línies que tenia l'escut corporatiu anterior. A més, el nou cartell també incorpora el dibuix d'una visió frontal de l'edifici consistorial, com podeu veure a la fotografia. Podeu comparar-lo amb l'anterior cartell clicant aquí.

8 comentaris:

  1. Gustau, una qüestió que potser només entendrem els professionals del tema:

    i l'equipament de la sala és encara el mateix que hi havia quan jo començava a fer de periodista, fa ja 25 anys?

    No ho dic pel mobiliari, que és d'una altra època i que deu tenir la gràcia de ser "històric". És que una sala de premsa mínimament digna no es pot limitar, avui en dia, a una taula per recolzar-hi la llibreta i una cadira per seure.

    En tot cas, l'"adaptació" per a sala de premsa és plenament compatible amb altres activitats i reunions. I Tortosa ja té un nivell per no funcionar a l'estil del segle XIX, també en aquestes coses.

    Igual pixo fora de test, però com que no ho sé, m'estimo més preguntar-ho.

    A més, demano disculpes als lectors que no siguin de l'ofici, ja que potser pensaran que tot plegat és una collonada o no sabran veure-ho ni com a prioritari ni tan sols com a necessari.

    ResponElimina
  2. He clicat on has dit i he vist un senyor amb al boca oberta....No ens ho facis això Gustau, que me he assustat!

    ResponElimina
  3. Em perdonareu la ironia, pero, pel que sembla, per a Bel es "prioritari" que la Meritxell pugui lluir-se davant d'una nova imatge corporativa. I es pot saber, si no es preguntar massa, quant ens ha costat als tortosins aquesta prioritaria i trascendent actuació, cartell inclòs?

    ResponElimina
  4. Sala de premsa del segle XIX, monument (i mentalitat) del segle XX, ... i del segle XXI que tenim ?
    Lo cartell nou i es bocates de la Viena?

    ResponElimina
  5. ei Gustau, pel que veig a la tele avui Catalunya eligeix un nou president - i tu no ens dius res ;)

    ResponElimina
  6. A mi m'agrada més aquest cartell que l'anterior però, m'agradaria saber si era necessari el canvi d'imatge i el cost d'un redisseny com aquest. Com ampostí no m'afecta però, és curiós que qualsevol govern emprén projectes dels quals podria prescindir.

    ResponElimina
  7. Manel, jo potser no sóc la persona més indicada per parlar d'aquestes qüestions ja que em guanyo la vida amb saraus com aquest. Però amb òptiques diferents, em sembla que pensem bastant el mateix.

    De fet, tan prescindible és el plafó com equipar adequadament una sala de premsa dels temps que corren. Jo només he volgut destacar que no té un excessiu sentit anar canviant el rètol, en funció de qui governa, i no equipar la sala com correspondria. És a dir, l'epidermis per damunt de la substància.

    He de reconèixer, no obstant, que, prescindible per prescindible, és més barat un plafó nou que l'equipament (que de totes formes tampoc és que sigui res de l'altre dijous).

    ResponElimina
  8. Lo que passa és que l'anterior fons de les rodes de premsa tenia el logotip de Tortosa, i es necessari tenir actualitzada la imatge de l'Ajuntament.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta