3 de novembre del 2008

Forcadell proposa un abocador al Baix Ebre

El regidor d'ICV a l'Ajuntament de Tortosa, Jaume Forcadell, l'ha encertat de ple. En un article publicat avui mateix al seu bloc d'internet, Forcadell assenyala que cal començar a preguntar-se "si transportar els residus que es generen a Tortosa fins l’abocador de Tivissa és sostenible, tant des de l’òptica econòmica com l’ambiental". El portaveu ecosocialista qüestiona si la gestió dels residus a Tortosa és "un pou sense fons", unes setmades després que l'Ajuntament aprovés la nova taxa per al 2009, que finalment pujarà el 4,6% tot i que la previsió inicial del govern de Ferran Bel era que s'apugés un 10%. Una mesura que sens dubte hauria estat molt impopular, en un any de crisi com el que se'ns ve al damunt, i quan els polítics tenen més por que mai de castigar els ciutadans amb més impostos. Al ple del 15 d'octubre, Forcadell ja va reclamar "més pedagogia" per impulsar la recollida selectiva a Tortosa, ja que el reciclatge redueix els costos de la gestió dels residus. També va remarcar la paradoxa que suposa que l'entrada del municipi al consorci comarcal del Rebé no haja servit encara per assolir la reducció de la factura de la brossa, com ens havien promès. "És per això que potser caldria començar a pensar en un abocador comarcal al Baix Ebre", afirma Forcadell. En aquest sentit, per què una part del Baix Ebre aboca al dipòsit que la comarca veïna del Montsià té al Mas de Barberans, mentre les poblacions de la comarca que generen més residus han de portar-los fins a Tivissa? Per què el Baix Ebre va ser incapaç de consensuar l'emplaçament d'un nou abocador comarcal, quan l'abocador de l'Aldea va arribar al seu límit? Va fer Tortosa tot el possible per trobar un lloc òptim i oferir aquest servei a la resta de la comarca?

Més informació:
-La gestió de les escombraries a Tortosa: un pou sense fons?, de Jaume Forcadell
-Tortosa revisarà el contracte de recollida de brossa per abaratir-lo

4 comentaris:

  1. Pensem quin subsòl permet la ubicació un abocador en un radi raonable....
    Si al finalment es troba, baixaran les taxes d'escombreries...?

    ResponElimina
  2. Si s'ha d'aumentar el reciclatge, com diu Jaume falta "pedagogia". Per mi, tinc prou de missatges generalistes de que "salvem el planeta", de que fabriquem noves coses. Jo voldria que s'expliques exactament on va a parar lo que reciclem a Tortosa, i exactament quina utilitat li treuen. I quins costos/beneficis té.
    (i si els alumnes puguessen visitar estes centres, millor)

    Personalment poso a reciclar tot lo que puc, ja que no em causa cap inconvenient i estic bastant segur que es fa un bon us - pero molta gent ho faria més i millor si sapiguessen dades fermes sobre el seu poble en concret.

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb el sr. Forcadell Tortosa necesita un abocador o si més no el que es va plantejar fa uns anys, crec recordar que l'any 2002 o 2003 l'Ajuntament de l'epoca ja va plantejar-se la necesitat de reduir costos i fer una planta de transferència de residuos(comprimir els residus i per tant optimitzar els viatjes a la planta de destí) al nostre municipi, l'emplaçament crec recodar que era a la Petja, peró la resposta veinal va ser del tot contraria i per tant la proposta no va tirar endavant.
    Ara només ens resta desijar que Tivissa tingui llarga vida(anar a abocar més lluny ens pujaria els rebuts de la brossa a l'estratosfera) o que la brossa que generem esdevinge biodegradable per art de magia(ens desapareixeria el rebut de la brossa, molt be ) o que simplement un municipi del Baix Ebre s'auto propose com abocador comarcal(faria que el rebut fos més asequible)o que el flamant i molt humil Bel o algun dels seus regidors de barri (que prou ens costen, tots plegats)trobi amb alguna AAVV un barri de la ciutat disposat a fer el sacrifi (tots els ho agrairiem profundament)i proposar l'instal.lació d'un abocador a la ciutat.

    ResponElimina
  4. Jo també crec que la idea de tenir un abocador a la comarca es bona,però ja possats a donar idees bones des de l'oposició perque el senyor Forcadell no va més enllà i proposa el lloc adient on hauria de fer-se?
    Que es bona idea ho sap tothom el difícil es trobar un lloc on els veins estiguin d'acord.
    Tant de bo que el trobem...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta