28 de novembre del 2008

Wifredo Miró: "Se'm faria molt difícil imaginar Tortosa sense el monument"

El secretari general de la UGT de les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró, s'ha manifestat avui públicament a favor de mantenir el monument de la Batalla de l'Ebre que hi ha a Tortosa. Com és habitual, Miró ha participat com a tertulià en el programa L'hora L, de Ràdio Ebre (Cadena Ser), en què s'acaba de debatre l'última polèmica política al voltant de la moció d'ERC sobre la retirada del monument franquista i la seua substitució per una passarel·la de vianants. El dirigent sindical ha remarcat que ja hi ha molta gent a Tortosa, sobretot els que han nascut en els últims 40 anys, que tenen la imatge del monument molt interioritzada, i que fins i tot a ell mateix se li faria "molt difícil imaginar Tortosa sense el monument". Miró ha afegit que durant l'època en què va ser regidor de l'Ajuntament va costar molt retirar alguns dels elements del monument, com el Víctor (l'anagrama personal de Franco) que hi havia a les urpes de l'àguila imperial. En la mateixa tertúlia, Miró ha recordat les opinions del periodista Toni Orensanz i de l'historiador flixenc Josep Sánchez Cervelló, partidaris de conservar el monument per a la memòria històrica. Un argument que l'exregidor d'ICV, Sisco Lahosa, ha aprofitat per reclamar una museïtzació a l'estil de la del camp de concentració de Mauthausen.

15 comentaris:

  1. Un altre revisioniste¡¡¡¡

    ResponElimina
  2. Un altra progresostenibleeeeee!!

    ResponElimina
  3. Be Wifredo, no se si es bo o dolent, però veig que estas en forma. Com sempre. Des de la llunyania en el temps, coincidim fins i tot quan discrepem.

    ResponElimina
  4. si amb un gran esforç d'imaginació, comptem els dos mil anys d' història de la ciutat, ens adonarem que aquest monument és fàcil de no veure. Molts més anys ha tingut Tortosa llargs llençols de muralles i en canvi, diràs que no ens molesta gaire no veure'ls, i aquests, desapareguts de veritat. Mira, si el desmunten, en dos anys ningí ni se'n recorda, crec jo.

    ResponElimina
  5. No entenc cap dels dos "arguments" que dona este home. Jo tinc 40 anys clavats i el tinc interioritzat però negativament, si és que això vol dir alguna cosa, i estic disposat a desinterioritzar-me completament. I que sigui més fàcil o difícil tampoc és un argument a favor, està claríssim que serà difícil sino impossible. Que li diguen a Garzón !!!!

    ResponElimina
  6. penso que una passarel·la tenint tant prop el pont vell és una tonteria si de cas en faria una de nova entre l'escorxador i lo parquet nou de ferreries.

    lo monument ja és un emblema de la ciutat, fora de la significació, o és que diu que tortosa continua sent franquista?

    que voleu fondre l'aguila i fer-la en forma de colom per així fer més simbol de la pau?, vols tapar les creus cristianes del cos principal? o la figura que hi ha a sobre?

    el valle de los caidos li volen donar un nou aire i nou significat, allà on franco i altres falangistes estan enterrats, i ningú diu de tombar-ho.... tu has vist mai algun franquista a tortosa o falangista manifestant-se de cara al monument? penso que és més fàcil que EL VALLE, més plaques i si així no canvia, rememorant-lo com una vergonya del bàndol franquista i les seues animalades.

    ResponElimina
  7. mireu aquí avoreu si tortosa està posada per alguna cosa .....

    http://www.mapadelamemoria.com/

    ResponElimina
  8. Gràcies surfer pel link, la mancança ha estat subsanada o ho estarà properament :-))))

    ResponElimina
  9. la frase titular de Wilfredo te moltes conotacions ben pensat ....pero, tornant al dilluns, el que no acabo d'entendre és pq CiU votará en contra de tumbar el monument?

    No entenc gaire de politica, o de vegades crec que entenc massa, pero que uns nacionalistes catalans votaran com a partit (a nivell individual, cada u el que vulgui, a mi m'agrada que es pugui tenir opinions diferents) vulguen mantenir-ho, em sorpren.
    Bueno, aixo assumint que la votació vagi aixi - tots recordarem del que li va passar a Felip Puig, no....

    ResponElimina
  10. Al Joan Mulet,

    Joan, quants anys i anys sense veure'ns ni saber de tu. Ho planteges de primera. Si l'argument és el costum...

    ResponElimina
  11. Brian, és molt més senzill del que sembla. Sempre ens diuen que l'existència de forces nacionalistes és una singularitat que a Catalunya trenca la dinàmica dreta-esquerra. La realitat és que a Catalunya hi ha forces nacionalistes de dreta i d'esquerra. I en ocasions actuen més com forces de dreta o d'esquerra que com a nacionalistes.

    És un resum molt simplificat, però em sembla que s'entén perfectament.

    ResponElimina
  12. gràcies, s'enten be... llastima, per aixo, que sigui de Dretes o Esquerres impedeix arribar a acords per el be de la ciutat, gent.

    ResponElimina
  13. Una burda simplificació , que de tan simple es capciosa....

    ResponElimina
  14. Si Mc Calan. ültimament només hi ha pel.lícules d'indios i vaqueros.

    ResponElimina
  15. Senyor McCalan, de veritat, li faria molt de bé a la salut deixar d'abusar del producte amb què vostè mateix es dóna nom.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta