26 d’abril del 2007

L'antic mercat del Peix de Tortosa serà un local de la cadena d'entrepans Viena

La societat concessionària té un preacord amb l'empresa

La societat que s'encarrega de la rehabilitació i explotació de l'antic mercat del Peix, Infraestructures Comercials de Tortosa SL, ha assolit un preacord amb la cadena catalana Viena. L'objectiu és que l'empresa puga instal·lar-hi el seu primer establiment a les Terres de l'Ebre, després dels cinc locals que la cadena d'entrepans ja té a Tarragona i Reus.

Fins ara, l'empresa Establiments Viena SA té cinc locals a la demarcació. A Tarragona, amb els seus tres restaurants al Parc Central, la rambla Nova i el centre comercial Les Gavarres; i a Reus, amb dos locals més a la plaça Prim i al carrer Llovera. A partir del novembre, la rehabilitació de l'antic mercat del Peix de Tortosa podria representar l'obertura del primer establiment de la cadena Viena a les Terres de l'Ebre, amb l'aprofitament de l'edifici original. De fet, la prioritat de la societat Infraestructures Comercials de Tortosa SL era que una sola activitat ocupés tota la superfície comercial útil del mercat del Peix, que té 720 metres quadrats. Això faria que el local de Viena a Tortosa siga més gran que l'establiment del Parc Central de Tarragona, que té uns 550 metres quadrats i una capacitat de servei per a 180 comensals. En aquest sentit, cal remarcar que amb l'obertura del local al Parc Central Viena va donar feina a una quarantena de treballadors. Fonts autoritzades de la societat que té la concessió municipal van confirmar que ja hi ha un preacord amb la cadena d'entrepans perquè s'instal·li al mercat del Peix, i que la previsió és tancar el contracte amb Viena les properes setmanes. Les mateixes fonts van explicar que Viena aprofitaria tot l'edifici original, i que l'establiment tindrà una terrassa que ocuparà part de la plaça que s'urbanitzarà entre el mercat del Peix i el mercat Central. L'objectiu de la societat ha estat rehabilitar l'antiga peixateria i afavorir la implantació d'establiments que ajudin a dinamitzar el comerç d'aquesta zona del centre de Tortosa. En la mateixa línia, van afegir-hi que han valorat molt positivament que sigui una empresa catalana i del sector de la restauració, a l'hora de decantar-se per la cadena Viena. La carta de productes dels establiments inclou més de 50 varietats d'entrepans freds i calents, i també amanides, una croissanteria i cafeteria.

> Roba infantil i regals al nou edifici

Les obres per rehabilitar l'antic mercat del Peix van començar al gener. El projecte va implicar un grup d'empresaris locals, que van apostar per la recuperació d'un espai urbà cèntric i molt emblemàtic a la ciutat, però que estava tancat des del 1987 i en un estat molt avançat de degradació. De fet, el futur del mercat del Peix va protagonitzar una polèmica ciutadana que s'ha allargat vint anys, ja que l'edifici estava amenaçat de ser enderrocat per construir-hi un aparcament, però també pels possibles usos que se li han buscat: seu de la Cambra de Comerç, entitat bancària, un establiment Caprabo, una pinacoteca municipal, una hamburgueseria McDonald's o un supermercat de productes secs. Finalment, l'Ajuntament tortosí va fer un concurs públic i va adjudicar una concessió per 40 anys al grup d'empresaris locals, que també podran construir i explotar comercialment el nou edifici annex. Es tracta de 414 metres quadrats distribuïts en dues plantes. A la planta baixa s'hi traslladarà una botiga de roba infantil de Tortosa i una franquícia d'objectes de regal, i la planta superior es reservaria per fer-hi oficines.

El Punt (26-Abril-2007)

14 comentaris:

  1. Em sembla perfecte que es posi un viena a Tortosa, falta fa un lloc on anar a fer un mos per pocs diners i de qualitat.
    Lo lamentable aqui es que haguin hagut de ser uns empresaris tortosins enfrentant-se a l'ajuntament els que tirin la cosa endavant i no l'ajuntament mateix, que encara ara no se sap que volia fer en el mercat del peix.
    Que no us enganyin si es fan coses a n'esta ciutat es gracies a la gent i a les associacions i no a l'ajuntament actual, que no ha fotut res en 8 anys...

    ResponElimina
  2. Encara que el pisuerga passi per Valladolid, a mi tambe em sembla molt be lo del Viena, encara que barat, barat...

    ResponElimina
  3. Doncs mira Gustau, no m'agrada el teu vocabulari del comentari. El blog el titules "per saber que passsa a Tortosa i les Terres de l'Ebre".

    Siguis coherent i si vols distingir entre informació i opinió canvia el títol. Com feien els de Caiga Quien Caiga en manuel de ética periodística et recomano que el títol sigui "una visió del que passa a Tortosa i les Terres de l'Ebre".

    ResponElimina
  4. Referent al primer comentari: estic d'acord però sòls dir un apunt: La cadena Viena, barata barata no es que diguem. Ho dic x esperiència.

    ResponElimina
  5. el primer anònim no te raó. Els empresaris del futur "mercat del peix" no s'han enfrontant amb l'Ajuntament. Tot el contrari. l'Ajuntament esta col·laborant amb ells i el "Viena" aixi ho demostra.
    I els empresaris estan per fer ciuat, que l'ajuntament ja fa prou per ells. i la frase "no ha fotut res en 8 anys" la emmarcare en lletres d'or i desprès de les elecccions li fare una donació als convergents que queden.

    ResponElimina
  6. Gustau, el meu comentari anterior no era per aquesta notícia. Era per la noticia del ´"PSC embruta amb les crispetes de Ciu" i molt en concret, en relació a unes paraules teves utilitzades en un comentari, crec que no massa afortunades

    ResponElimina
  7. Barat no se, però al viena els entrepans de llom semblen de pernil dolç...Però estan bons, sí. Millor que un Mcdonals segur (a dolent que sigue lo llom... llom és) tampoc no cal molt.
    Pos esta clar que a partir d'ara ja no se dirà "lo mercat del peix" sinó "lo mercat del bocadillo".

    ResponElimina
  8. Al tortosi anonim, que jo sapigue, l'ajuntament no volia fer el que s'esta fent ara i va possar impediments per tirar endavant aquest projecte, va fer el concurs públic i al no trobar a ningú més que es presenti (com no ha trobat a cap empresa important que s'instali a tortosa en 8 anys) es va tenir que tragar el projecte dels botiguers de tortosa, sense donar cap facilitat.
    Es veritat que el viena barat no és, pero feia falta un lloc a Tortosa on sortir a sopar de forma informal.
    Crec que tant l'emplaçament com el tipus d'establiment es perfecte per a l'entorn

    ResponElimina
  9. Saps malament. L'ajuntament deu de escoltar ofertes i si son d'empresaris tortosins endavant.
    "tragar el projecte", crec que no.
    Empreses noves a Tortosa, on podien anar. Tranquil, que ara amb el poligon nou, vindran, pero als cacics de sempre, amics del convergents, no els hi agradara massa.

    ResponElimina
  10. Em sembla que el que esta ofuscat o enlluernat per sabate i els seus amics ets tu.
    En 8 anys no ha vingut ni una empresa nova de mes de 25 treballadors, m'ho pots rebatre això? A altres pobles de la comarca si que s'han posat empreses noves i no ha calgut esperar al Catalunya Sud.
    Que ha passat davant de les instalacions del Verge de la Cinta, que quant estaben a punt de construir naus industrials, el teu amic i admirat (suposo) Martin ho ha impedit, o ho pots rebatre?
    Tots ens coneixem per aqui, si tu encara creus que els que actualment governen tenen que seguir perque ho han fet be, endavant vota'ls. si tanta de´voció els tens potser et reservin algun càrrec de confiança dels munts que han creat en 8 anys, anims continua així i segur que et premien...
    PD. crec que per aconseguir un càrrec hauries de donar la cara, per a que Joan i Jose sapiguen qui els defensa i et donin el que et correspon.

    ResponElimina
  11. Si, sort que en los que entraran ara, mos caurà una lluvia dorada de prosperitat...

    ResponElimina
  12. No em parles dels cacics, amics de convergents, plens de diners que no deixen fer si el negoci no es per ells. Potser si que alguns empresaris d'aqui estan esperant que guanyi CIU per tornar a fer "negocis" i mentres fan la punyeta tot el que poden i diuen que s'en van a Amposta, que alli fan molt més negoci. S'ha de pensar primer amb els tortosins, i ja vindran grans empreses que tindran que ser de fora i molt grans per a que els buitres d'aqui no les espanten.

    ResponElimina
  13. SOCIALISTES. Coherents amb la seva tradició política:
    Inventen el NO a l'OTAN / demanen el SÍ.
    Inventen el PHN / demanen el NO.
    Defensen valors democràtics / Inventen el GAL.
    Defensen el fet diferencial / Inventen el federalisme simètric.
    Afirmen la catalanitat del PSC / Descatalanitzen definitivament la cúpula.
    Cal continuar...?
    Hi ara desacrediten als empresaris tortosins, Si Sr. del anonim de les 2:24PM, es llastimos pero es la politica del PSC.

    ResponElimina
  14. ui quina mania amb els convergents..

    jo visc del meu futur perque es alli on vull viure, el passat es nomes aixo passat.
    treballeu que es el q toca xiquets!
    FERRAN ALCALDE!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta