21 d’octubre del 2013

Nova sèrie de petits sismes al voltant del projecte Castor, de fins a 2,2 graus de magnitud

ALCANAR (Montsià).- Les darreres 24 hores s'ha registrat un nou terratrèmol a la costa de les Terres de l'Ebre. Ha estat amb una magnitud d'1,7 graus en l'escala Richter, segons l'Institut Geològic de Catalunya. Protecció Civil ha informat que no es té constància que el sisme haja estat percebut per la població de les Terres de l'Ebre, perquè no hi ha hagut cap trucada al telèfon d'emergències 112 ni a les policies locals, i tampoc ha causat cap mena de dany material. Protecció Civil manté activat el Pla Sismicat des del dia 3 d'octubre de manera preventiva per fer un seguiment més exhaustiu del fenomen sísmic a la costa propera a les Terres de l'Ebre.

De fet, durant el cap de setmana han tornat a registrar-se terratrèmols al voltant del projecte Castor. La matinada de dissabte va ser un sisme amb una magnitud d’1,8 graus a l’escala de Ritcher. I entre dissabte i diumenge van registrar-se tres terratrèmols més, tots per sota dels 2,2 graus en l’escala de Ritcher i els tres amb l’epicentre a la costa, a uns 25 quilòmetres d’Alcanar.

Siga com siga, la reactivació de la sismicitat, després de tres dies sense terratrèmols, va coincidir amb la denúncia que divendres feia la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, que va advertir el ministeri d’Indústria de la represa d’algun tipus d’activitat al projecte Castor. Per això, la plataforma vol saber de quins treballs es tracta, quantes persones hi estan treballant, i si són tasques de manteniment o de nova construcció, que de fet és el que sospiten.

Via ACN
Imatge Escal UGS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta