22 d’octubre del 2013

Roquetes prova amb èxit la implantació de telecomptadors d'aigua a la urbanització de Pilans

ROQUETES (Baix Ebre).- Aigües de Tortosa havia anunciat la seua implantació a partir del 2014, però finalment ha estat la població veïna de Roquetes, el primer municipi de les Terres de l’Ebre en implantar la telelectura dels comptadors d’aigua. Els abonats de la urbanització de Pilans ja disposen d’aquest sistema que, entre d'altres coses, permet conèixer el consum diari i configurar alarmes de sobreconsum i de fuita. En el cas de Roquetes, a més, la implantació d'aquest servei no ha suposat cap cost addicional per als usuaris, ja que forma part de les inversions de millora oferides per la concessionària del servei, l'empresa Sorea.

Segons l'Ajuntament de Roquetes, la telelectura és un innovador sistema de lectura de comptadors a distància, que permet a l’usuari consultar el seu consum d’aigua en qualsevol moment i des de qualsevol lloc, de manera ràpida i senzilla. Només cal accedir a l’oficina virtual de Sorea i entrar a l’aplicació web de telelectura, on l'abonat podrà veure el consum diari, obtindrà gràfics amb l’evolució d'allò consumit entre dates, i configurarà les seues alarmes, de forma que si el seu consum supera una quantitat determinada -o bé si és continu durant més de 48 hores-, rebrà un avís per correu electrònic.

Els nous comptadors es comuniquen a través de radiofreqüència amb diversos concentradors instal·lats al municipi, que són els encerregats d’enviar la informació via GPRS a les estacions centrals. El sistema millora la qualitat de la lectura resolent els accessos difícils, tot respectant la privacitat del client i minimitzant el número de comptadors no llegits. A més permet conèixer qui, com i quan està utilitzant el recurs hídric, el que ajuda a realitzar una gestió més eficient de la xarxa. En aquest sentit, tenint en compte l'èxit que ha tingut la implantació, l'Ajuntament de Roquetes preveu que tota la població puga gaudir aviat del nou sistema.

5 comentaris:

  1. Les noves tecnologies són bones en general, però ...

    He escoltat i llegit informes molt contraris a aquests aparells de informació per radiofrequència. Potser caldria una miqueta més d'informació als veïns.

    Recordem que amb el projecte CASTOR tot eren beneplàcits, i ara mireu com estem ...

    ResponElimina
  2. ...he leido que esta clase de ondas es perjudicial para el organismo humano...

    ResponElimina
  3. CONTADORES INTELIGENTES: IRRADIAN Y ESPIAN
    http://www.gigahertz.es/contadores-inteligentes-irradian-o--espian.html

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. No han mirat per a res els inconvenients d'estos aparells, t'han els hi fot, impedire com podre que mel instalen a casa meva. I si a Roquetes es gratis, i a Tortosa ens pujara el preu de l'aigua, a la butxaca de qui anira estos beneficis?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta