11 d’octubre del 2013

Ulldecona i la Ràpita se sumen a Alcanar en la reclamació oficial per aturar i desmantellar el Castor

 

ULLDECONA (Montsià).- El ple de l'Ajuntament d'Ulldecona ha oficialitzat, amb el vot unànime de tots els grups municipals -CiU i PP, a l'equip de govern, i ERC i PSC, a l'oposició-, el rebuig al projecte de magatzem de gas submarí Castor, exigint la seua aturada definitiva i el seu desmantellament. Abans ja ho havien fet, també, els ajuntaments de Sant Carles de la Ràpita i d'Alcanar. En concret, en la moció aprovada aquest divendres en un ple extraordinari a Ulldecona, el consistori demana al govern espanyol i a l'empresa promotora que considerin el municipi part afectada per poder rebre informació, i sol·licita també informes sobre possibles danys ocasionats al municipi.

L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Balagué (CiU), ha celebrat la unitat de tots els grups, però ha retret al PSC que, quan governava, no s'oposés al Castor. Hores abans de celebrar el ple, Ulldecona ha rebut la visita del conseller d'Interior, Ramon Espadaler. Davant del conseller, Balagué ha remarcat que allò que vol el consistori és el desmantellament de Castor. Per la seua part, Espadaler ha valorat les declaracions del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, d'aquest dijous al Congrés, en què va explicar que el govern espanyol ha sol·licitat al Tribunal Suprem que declari lesiva una de les clàusules del contracte de concessió per a l'explotació del magatzem de gas Castor en considerar que és abusiva. Espadaler ha afirmat que entén que el ministre posi sobre la taula aquesta precisió, tot i que ha insistit en què allò que cal fer ara és centrar-se en gestionar i posar fi a l'episodi de sismes que s'està vivint a la zona.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta