3 d’octubre del 2013

Un sisme de 4,1 torna a alertar les Terres de l'Ebre en una matinada amb una vintena de terratrèmols

ALCANAR (Montsià).- La costa del nord de Castelló i del sud de les Terres de l'Ebre ha tornat a ser l'escenari, entre les dotze de la nit i les set del matí d'aquest dijous, de 23 nous terratrèmols a la zona on hi ha la plataforma d'injecció de gas Castor, davant de Vinaròs. Segons l'Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment, el sisme de més magnitud ha estat de 4,1 graus i s'ha produït cap a les 1.30 hores de la matinada. Aquest sisme ha estat percebut perfectament per la població de municipis tan distants com Ulldecona, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Deltebre, Tortosa, Amposta i Xerta, i fins i tot a llocs més allunyats com ara la ciutat de Tarragona o Vilanova i la Geltrú. A través de les xarxes socials ha estat possible fer un mapa de l'alerta sísmica a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, ja que han estat moltes les persones que explicaven que els mobles de casa, els llits o les parets dels edificis tremolaven amb cadascuna de les rèpliques.

Segons Protecció Civil, els sismes d'aquesta matinada s'han arribat a sentir en 22 municipis i s'han rebut unes 130 trucades relacionades amb els terratrèmols, des del Tarragonès, el Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp, el Garraf, l'Alt Camp, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Barcelonès. La majoria de les trucades al 112 s'han produït al Barcelonès, un total de 69, mentre que en d'altres, com el Montsià i el Baix Ebre, se n'han registrat 28 i 13 respectivament. Pel que fa a la resta de comarques, com el Baix Camp, el Garraf, l'Alt Camp, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Barcelonès el nombre d'avisos ha estat més testimonial. Per exemple, només s'han produït tres avisos al Garraf, dos al Baix Llobregat i un al Barcelonès.

D'altra banda, al País Valencià, entre les onze de la nit i vuit del matí, el 112 també ha rebut 38 trucades relacionades amb els sismes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta