18 de novembre del 2013

ERC defensa al Congrés dels Diputats el rescat per als afectats per la fallida de la secció de crèdit de l'Aldea



L'ALDEA (Baix Ebre).- La Comissió d'Economia i Competitivitat del Congrés debatrà aquest dimecres la proposició no de llei presentada per ERC ara fa un any i mig, tot reclamant un fons de rescat perquè els 416 impositors afectats per la fallida de la Cooperativa de l'Aldea puguin recuperar els 4,7 milions d'euros en estalvis entrampats. Els republicans reclamen al govern espanyol que, després del rescat amb fons públics de Bankia, forci l'entitat financera a retornar els diners. Recorden, de fet, que la secció de crèdit treballava sota el paraigua de la mateixa Bankia, fent ús de la seua marca i conferint als afectats una falsa seguretat sobre els seus estalvis.

En aquest sentit, els republicans consideren un "greuge comparatiu" que el govern espanyol hagi decidit rescatar Bankia "amb els estalvis de tothom" i que, per contra, no s'apliqui el mateix criteri amb els impositors de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aldea.

Per la seua banda, l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, ha explicat que el procés judicial en marxa discorre "paral·lel" a aquest tipus de reclamacions polítiques. En aquest sentit, el president de la federació d'ERC a les Terres de l'Ebre, Gervasi Aspa, ha reiterat la necessitat que el govern espanyol actuï, també com a propietari d'un 45% de Bankia després del seu rescat multimilionària. Els republicans exigeixen ara una "solució ràpida" per als 416 impositors afectats, 50 dels quals tenen entrampats entre 20.000 i 170.000 euros, mentre 62 en tenen entre 6.000 i 20.000 euros.

Via Canal 21 Ebre 

1 comentari:

  1. ...naturalmente, como era Bankia quienes se llevaban el negocio, pues han de estar a las verdes y a las maduras o que es lo mismo quien se come la carne que coma tambien los huesos, es decir tienen que pagar totalmente su parte de responsabilidad, otra cosa es investigar "como" se han perdido los dineros y a quien han ido dichos dineros...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta