26 de novembre del 2013

Miró (UGT) acusa Cemex d’haver aprofitat la reforma laboral per rebaixar les condicions de la plantilla d'Alcanar



ALCANAR (Montsià).- Aquesta setmana s’ha complert un any de l’acord entre Cemex i els sindicats per acomiadar 136 dels 166 treballadors que la multinacional tenia a la seua planta d’Alcanar. A finals d’octubre, Cemex va decidir reobrir dos forns de la cimentera d’Alcanar i recuperar la meitat de la plantilla, de manera temporal i per poder atendre diverses comandes. En aquest sentit, el secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre, Wifredo Miró, ha advertit aquest dimarts que l’actuació de Cemex posa de manifest algunes de les conseqüències de la reforma laboral que va aprovar el govern del Partit Popular. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Miró ha recordat que els efectes de la reforma laboral han estat “brutals”, ja que s’han destruït milers de llocs de treball i han baixat els salaris. Segons el dirigent sindical, Cemex va aprofitar la reforma laboral per abaratir els acomiadaments. Miró ha acusat la multinacional de recuperar part de la plantilla amb unes condicions laborals, salarials i socials que no tenen res a veure amb les que tenien els treballadors de Cemex abans de l’expedient de regulació d’ocupació.

Durant la mateixa entrevista, Miró també ha afirmat que calen polítiques actives d’ocupació per reduir l’atur, i ha carregat contra la reforma de les pensions que proposa el govern de l’Estat. Siga com siga, el dirigent ebrenc de la UGT ha apuntat que les diverses polítiques del PP serveixen per posar “negre sobre blanc” tot allò que s’ha aconseguit a Espanya amb els governs progressistes.

D’altra banda, Miró ha criticat els pressuposts “antisocials” de la Generalitat i del govern de l’Estat, ja que sobretot retallen en els serveis a les persones. En aquesta línia, el secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre ha afirmat que “no és veritat” que el 2014 siga l’últim any de “retallades”, ja que els serveis públics i els funcionaris de la Generalitat haurien de retornar al mateix nivell d’abans dels ajustos pressupostaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta