26 de novembre del 2013

Tortosa utilitza un vehicle amb megafonia per espantar els ocells que provocaven molèsties al passeig de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa està utilitzant un sistema de megafonia per combatre els ocells que aquesta tardor s'havien instal·lat en els arbres del passeig de l'Ebre, entre el pont de l'Estat i la Rambla de Catalunya. Per fer-ho, l'àrea de Serveis ha enviat aquest dilluns al vespre un vehicle municipal amb uns altaveus que emeten sons d'altres aus, per espantar els ocells i animar-los a desplaçar-se fora del nucli urbà. Al gener d'enguany, l'Ajuntament ja havia recuperat els aparells electrònics per foragitar els estornells que s'havien concentrat al parc municipal, tot i que la situació no era tan greu com els anys 2004 i 2005.

En aquesta ocasió, els ocells havien adquirit l'hàbit de concentrar-se en aquesta zona del barri de Ferreries, i estaven provocant diversos problemes de sorolls i de falta de neteja. Així, tant la vorera del passeig de l'Ebre com la nova barana del riu estaven molt brutes per la caiguda dels excrements i plomes dels animals, que també embrutaven els vehicles estacionats al carrer. Abans de recuperar la megafonia, fa unes setmanes, l'Ajuntament també va incrementar la neteja de la zona.

7 comentaris:

  1. Feia falta que sortís tota l'estona el monstrument en este vídeo?

    ResponElimina
  2. Perquè penjar un vídeo de la vida quotidiana d'una ciutat com Tortosa amb una imatge que se'ns vol fer creure que és "quotidiana"...què vols que et digui.

    ResponElimina
  3. El monument no forma part de la vida quotidiana? Ja saps la meua opinió: malauradament, sí. Si l'amaguem per vergonya, mai el podrem traure perquè no molestarà.

    ResponElimina
  4. Surto per la tangent....
    No hi han megàfons per emetre cants que espanten els polítics?
    Jo ho dic més que res perquè a molts d'humans ja els hi queda poc. Igual es converteixen en ocells i foten el camp cap a altres llocs, ja sigue una capital o una altra. Però, ves per on, continuen com apegats als sous que cobren, malgrat segueixen exercint les seves activitats privades, que és clar, que reben més per elles ja que... "cria la fama i gitat a dormir".

    ResponElimina
  5. ...mal nos pese, este "armatostre" en medio del rio..., hoy por hoy, es una seña de identidad de nuestra ciudad, no lo digo por lo que "significa" si no... por el "bulto" que hace, por esto yo digo ponerle un recubrimiento por encima (ya hace tiempo que lo dije: una dulzaina mas popularmente dicha como gaita)

    ResponElimina
  6. Del monument, més val que ho vegi la gent, i més els visitants al blog que potser no són de Tortosa i no ho ha de "tragar" cada dia. A vore si al final decidem entre tots que la vergonya és tan gran que hem de treure'ns-ho de damunt. Lo que no entenc és per que no surt als mapes turistiques ni al video nou de Tortosa, aquell amb els 3 actors. Si gairebé tot el video passa al riu ..... ;)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta