1 de desembre del 2013

La CHE alerta per la contaminació de l'Ebre entre Ascó i Benissanet durant el 2012


ASCÓ (Ribera d'Ebre).- L'Informe de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre sobre el Control de Substàncies Perilloses del 2012 al riu Ebre alerta que a les estacions que té situades a Benissanet i Ascó, ambdós a la Ribera d'Ebre, s'han detectat diverses substàncies que superaven els límits legals. En aquests dos municipis s'han trobat concentracions elevades de mercuri en les plantes, els animals i els organismes que viuen en aquell tram. A més, a l'estació d'Ascó també s'han incomplert els límits de mercuri en els sediments del riu i s'ha sobrepassat el nivell permès de DDT, un organoclorat present en alguns insecticides.

L'Informe de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre del 2012 destaca que en un 23% de les analítiques fetes a l'aigua del Riu Ebre s'han detectat uns nivells de contaminació més elevats dels límits permesos. El 2012 la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre va fer 5.215 anàlisis per controlar les substàncies perilloses que s'aboquen al riu. En un 23% de les proves es van detectar nivells de contaminació superiors als permesos. Els exàmens es van fer des de 24 estacions situades estratègicament al llarg del riu, a través de les quals es van controlar les substàncies perilloses a l'aigua, els sediments, les plantes, els animals i els organismes que viuen al riu.

Imatge Pisolito a Panoramio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta