29 de novembre del 2013

L'Ajuntament de Tortosa podrà fer fora per morosos els llogaters d'una de les cases de la catedral


TORTOSA (Baix Ebre).- El Jutjat de primera instància número 3 de Tortosa ha resolt a favor de l’Ajuntament de Tortosa la demanda per impagament contra la família que tenia llogat un immoble situat als baixos del número 13 del carrer Croera, de propietat municipal. Al mateix temps, aquesta casa es troba dins del projecte urbanístic que hauria de culminar amb l’enderroc de l’illa de cases de la qual forma part, que separa la catedral de Tortosa i l’avinguda Felip Pedrell, i la urbanització d'una nova plaça.

De fet, l’Ajuntament està treballant en el pla especial de la Catedral continuant el procés que ha de conduir a la urbanització de tot aquell entorn i construint la nova plaça que ha de connectar la Catedral amb la façana fluvial. La tinent d’alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, ha explicat que durant els darrers anys han arribat a acords amb els propietaris, que els han permès adquirir tots els immobles afectats, "excepte dos".

D'altra banda, en la roda de premsa prèvia al ple ordinari del mes de desembre, que es farà el proper dilluns, l'alcalde ha informat que es porta a aprovació la nova tarificació social per a les activitats esportives municipals, en virtut de la qual les persones aturades i els fills amb els dos pares a l'atur tindran una bonificació del 50 per cent. En el mateix ple es preveu aprovar la congelació de tarifes d'aigua i clavegueram, així com les del pàrquing de la plaça Alfons i les del servei de taxi.

Finalment, l'alcalde ha informat avui que la major part de desallotjats per l'esfondrament de cases al barri del Garrofer ja han tornat a les seues cases. Cinc persones ho van fer dimecres passat i dotze persones més ho faran avui. Només quedaran pendents dues persones d'edat avançada que podran retornar a casa seva durant la setmana vinent.

6 comentaris:

  1. Segueixo pensant que és un error no recuperar esta façana fluvial. L'emplaçament cèntric i la magnífica vista farien fàcil la seua promoció i tornaria a lluir en línia amb el Palau Episcopal. La decisió de tombar este pany de cases ve de Regiones Devastadas i, al meu parer, cap dels consistoris s'ho ha revisat amb ulls crítics fent prevaldre el principi de: abans de derruir, conservar. Clar que si esperen unes dècades més, caurà per si sola.
    Ja sé que a dia d'avui és una opinió poc compartida, però això no lleva que em resigne a acceptar una decisió que es presenta com a inamovible pel fet que els anteriors consistoris havien previst de tombar-la.
    I què? O és que avui no tenim una visió més respectuosa amb el patrimoni?

    ResponElimina
  2. Jo la comparteixo totalment, Alons. I em sembla un esperpent fer una plaça nova.

    ResponElimina
  3. ...ademas cuando sopla el fuerte viento, las casas aguantan el viento, una vez las casas no esten ¿haber que anciano podra ir por alli?, a menos que hagan un pasadizo protegido...

    ResponElimina
  4. ...igual me direis que es una "burrada", pero esta catedral no esta del todo terminada..., pues porque no desmontar piedra por piedra tanto la catedral como el palacio episcopal y volverlo hacer todo en otro lugar y completar toda la catedral con el palacio episcopal incluido...

    ResponElimina
  5. Mentres seu paguen ells, que faiguen lo que vulguen. I per mi, i si foten lo camp de Tortosa millor, pedra a pedra...

    ResponElimina
  6. ...verdaderamente esta catedral solo ha hecho algo util en toda su existencia, cuando sufrimos la "in-civil guerra" del 36, fue una cuadra de equinos...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta