11 de desembre del 2013

El PSC lamenta el 'fracàs' del projecte Amposta Ciutat Digital, després de sis anys

AMPOSTA (Montsià).- El grup municipal del PSC ha denunciat el "fracàs" del projecte Amposta Ciutat Digital, que després d'una inversió de 900.000 euros públics no ha estat aprofitat per "pràcticament cap" entitat o empresa de la població. La iniciativa va suposar la instal·lació d'una xarxa de fibra òptica que connecta la majoria d'edificis municipals així com la posada en marxa d'un portal que havia de dotar d'eines per al comerç electrònic, la comunitat educativa i la ciutadania. El portaveu del PSC a l'oposició, Antoni Espanya, ha revelat que una auditoria dels tècnics municipals reconeix que el projecte no ha aconseguit complir els objectius per "falta d'implicació ciutadana" i la "ràpida obsolescència tecnològica".

Espanya ha posat com exemple d'aquesta situació el cas de la comunitat empresarial, per a la qual es va dissenyar un portal que havia de facilitar eines "per fer botigues i mercats virtuals, un objectiu que l'equip de govern, sis anys després de la posada en marxa del projecte, ha hagut de contractar de cap i de nou".

L'auditoria municipal, segons ha assegurat, corrobora aquests extrem. De fet, aquestes dades apareixen ara després que els grups de l'oposició presentessin una moció conjunta el passat febrer on demanaven l'auditoria sobre l'estat de les actuacions vinculades a Amposta Ciutat Digital. Segons el dictamen dels tècnics municipals, a més d'una manca d'implicació ciutadana, l'avanç de les "xarxes socials i els serveis de missatgeria gratuïta" haurien condemnat el sistema a l'obsolescència prematura.

El projecte, que es va desenvolupar entre els anys 2004 i 2007, va comptar amb un finançament total de 896.284 euros: la meitat els aportava la Generalitat, una quarta part el govern espanyol i, l'última, l'Ajuntament. D'acord amb els socialistes, un 70% dels recursos econòmics es va emprar en la instal·lació d'una xarxa de telecomunicacions de banda ampla, amb dues anelles de fibra òptica que connecten la major part dels edificis municipals telemàticament. El 30% dels diners restants, uns 270.000 euros, es va destinar a crear les comunitats ciutadana, educativa i empresarial.

"Considerem que el projecte ha fracassat, principalment, per una manca de planificació i previsió, per una banda, i per la manca de dinamització per l'altra, per part dels responsables polítics vers els possibles beneficiaris de la iniciativa", ha assegurat, tot recordant que ja a l'any 2002 es podien trobar al mercat diferents opcions de missatgeria gratuïta i les xarxes socials s'estaven desenvolupant.

"Els responsables polítics de contractar els serveis que van acabar costant 270.000 euros i que han anat directament a la brossa sabien perfectament que estaven desenvolupant un producte que ja es podia trobar lliurement o a baix cost al mercat,", ha afegit. Considera, a més, que la difusió entre les entitats locals va ser "pràcticament nul·la, per no posar en evidència la baixa qualitat" de la inversió.

Via ACN
Imatge PSC Terres de l'Ebre

1 comentari:

  1. ....mucho bla,bla,bla..., sin pies ni cabeza..., sois unos oportunistas, haceis en Amposta lo mismo que los de Tortosa... ACOSO Y DERRIVO..., este pequeño retroceso es normal por la agresiva crisis que padecemos y que provoco vuestro entrañable Felipe Gonzalez...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta