24 de desembre del 2013

La ciutadania de Tortosa encara recorre poc a la figura del Defensor

TORTOSA ( Baix Ebre ). - El Defensor de la Ciutadania de Tortosa, Joaquim Ricart, ha fet balanç de la seua activitat al capdavant del servei, durant els anys 2011 i 2012, amb un total de 43 queixes presentades pels ciutadans, 22 de les quals es van resoldre favorablement per al ciutadà. Durant el mateix període, el Defensor va atendre 42 consultes. La major part de les queixes corresponen a l'àmbit de la Policia Local i fan referència al desacord de ciutadans davant la interposició de sancions. Més enllà de la temàtica, les xifres representen una caiguda important de l'activitat -superior al 50%- respecte el primer any d'exercici del Defensor de la Ciutadania, fet que ha originat una crida a la reflexió per part del propi Joaquim Ricart, compartida per l'alcalde i els diferents portaveus municipals.

Les dades s'han donat a conèixer en el decurs d'un Ple extraordinari.Ricart ha informat que l'any 2011 va atendre 22 queixes, amb resolució positiva de 10, i 18 consultes. L'any 2012, les queixes ateses van ser 21 -dotze resoltes positivament- i les consultes 24. L'any 2010, el primer del Defensor, va tractar 51 queixes i 36 consultes.

El Defensor considera que el descens de la seua activitat pot ser atribuïble a múltiples causes, però va destacar l'encara falta de coneixement d'aquest servei per part de la ciutadania com la més important.
Els portaveus dels diferents grups municipals han donat per bona la tesi de Ricart i han coincidit a demanar una major promoció entre la societat de l'existència del Defensor de la Ciutadania i les seues funcions. També han reconegut la seua tasca mediadora i la seua contribució a la resolució de problemes entre administració i ciutadans.

De la seua banda, l'alcalde Ferran Bel ha agraït el treball del Defensor durant aquests anys i ha recordat que la seva feina és del tot voluntària i que no està retribuïda. Bel ha volgut destacar els índexs de resolució de conflictes (57%) i s'ha sumat a la crida perquè els ciutadans coneguin i facin ús d'aquest servei.

L'Ajuntament de Tortosa va crear la figura del Defensor de la Ciutadania el 14 de juny de 2002, malgrat que no va ser fins 7 anys després, sent alcalde Ferran Bel, que es va nomenar per primera vegada per al càrrec Joaquim Ricart.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta