11 de desembre del 2013

L’alcalde de Deltebre descarta el cessament d'Aspa per la compra dels terrenys i convoca una reunió per salvar el POUM



DELTEBRE (Baix Ebre).- L’alcalde de Deltebre, el socialista José Emilio Bertomeu, s’ha declarat aquest dimecres sorprès per la polèmica que ha generat la compra d’uns terrenys a la zona del Molí dels Mirons per part del regidor republicà i exalcalde de la població, Gervasi Aspa. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Bertomeu ha afirmat que “en cap moment” s’ha plantejat cessar el primer tinent d’alcalde de les seues funcions, i ha afirmat que és el grup d’Esquerra qui li ha de demanar explicacions, si realment ho considera oportú. De fet, l’alcalde de Deltebre ha volgut precisar que en cap moment va comparèixer dimarts per defensar Aspa o per justificar la seua decisió d’adquirir els terrenys, sinó per donar una resposta clara a la demanda de CiU, el grup majoritari de l’oposició a l’Ajuntament.

En la mateixa entrevista, Bertomeu ha confirmat que els terrenys agrícoles que ara ha comprat Gervasi Aspa havien d’esdevenir sòl urbà en la nova planificació de Deltebre, ja que es troben dins de la zona entre el canal i el riu. En aquest sentit, l’alcalde ha reconegut que la polèmica que ha provocat aquesta operació de compra pot afectar negativament les negociacions amb la resta de grups polítics per tirar endavant el nou pla d’ordenació urbana municipal (POUM).

De fet, Bertomeu ha detallat que la reunió que convocat amb tots els grups polítics del consistori serà el proper dimarts, 17 de desembre. Però l’alcalde no s’ha mostrat gens optimista sobre la posició que prendrà CiU en relació al nou POUM, ja que el convergent Lluís Soler ja ha convocat per aquest dijous una compareixença per valorar l’acció del govern municipal d’ERC i del PSC. En aquest punt, Bertomeu ha insistit en què no es veu “amb l’autoritat” per cessar Gervasi Aspa, per uns fets que no sap si són legals o il·legals. A més, ha remarcat que no hi ha cap indici que face pensar en el trencament del pacte de govern a Deltebre.

En la mateixa entrevista, l’alcalde ha afirmat que es va assabentar de la compra dels terrenys, que estaven a subhasta per part de l’anomenat ‘Banc dolent’, perquè van avisar-lo uns veïns del nucli de Jesús i Maria. De fet, en un primer moment els veïns es pensaven que havia estat l’Ajuntament de Deltebre qui havia adquirit els terrenys. Però Bertomeu ha conclòs que oficialment el consistori no sabia que la finca estava en subhasta pública.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta