14 de gener del 2014

Convoquen una assemblea oberta a Tortosa per l'abolició dels correbous a les Terres de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- La plataforma Iniciativa Animalista i el col·lectiu Libera! han convocat per aquest diumenge al matí una "assemblea oberta" per la unitat d'acció en "l'abolició dels correbous a les Terres de l'Ebre" i al Baix Maestrat. L'acte tindrà lloc a partir de les 10 hores del matí al local de l'associació Atzavara-Arrels, just davant de l'estació de Renfe. Les dues organitzacions han anunciat, a través de les xarxes socials, la participació del portaveu de la Plataforma Prou, Leonardo Anselmi, i l'activista animalista Jesús Frare.

La plataforma Iniciativa Animalista va nàixer a València per un procés de coincidència d’unes quantes persones preocupades pel tema dels drets dels animals, que durant un temps han participat en diferents actes de diverses organitzacions animalistes, com ara Folgança, Libera!, Defensanimal.org o PACMA. L’àmbit geogràfic natural de la plataforma Iniciativa Animalista són els Països Catalans, i entre els seus objectius destaquen informar la població "de tots els tipus d’explotació i maltractament" als que sotmeten als animals i com això perjudica la salut humana i deteriora el planeta. De la mateixa manera, també volen declarar els pobles i ciutats dels Països Catalans com a antitaurins, amb la prohibició "de les festes i tradicions cruels amb els animals".

32 comentaris:

  1. ...el mundo desde que es mundo, la humanidad a hecho cosas reprobables a los otros seres vivos...poco a poco, la mentalidad humana, colectivamente toma conciencia en ese tema, si bien el cenit de la crueldad humana fue en la epoca de la Antigua Roma, en sus celebres circos, en aquellas epocas casi se extinguieron los animales en Africa... pero actualmente prohibir trabajos de circo a los animales amaestrados, lo considero una estupidez...

    ResponElimina
  2. I dels drets de les persones, quí se'n preocupa ???

    Quan hi ha tanta pobresa al nostre país, tant d'atur i tanta desigualtat, i els rics són cada vegada més rics i els pobres som cada vegada més pobres, no em preocupa gens ni mica que es facin correbous a les Terres de l'Ebre ... Em preocupa més el que ha passat amb els treballadors del xiringuitos d'Alfara de Crales, on anaven els turistes a dinar i veure un espectacle "amb toros de lídia" ...

    ResponElimina
  3. Claro, com jo sóc un defenssor dels animals, les persones no me preocupen.
    Potser me preocupen més que a tu, però no vaig fent demagògia.
    Una altra cosa. És més fiable una persona que defensa los animals, que una altra que los veu com objectes. En este tema se veu molt lo tipus de persones que parlem.

    ResponElimina
  4. Totalment d'acord amb Armando Gresca. Molta gent te el seu modus de vida al voltant dels bous, hi no nomes els ganaders, sino restaurants, etc. I tambe ho volem prohibir? I si posem tots aquests esforços per intentar que cada cop hi hagi menys gent que pateixi? I dir o pensar aixo, no ens converteix en mes males persones o inhumans. Perque estimem igualment als animals. Pero señors, la paraula mateixa ho diu, son animals. No fem un problema allà on mai n'hi ha hagut. Que es millorin les seves condicions de vida (que a moltes persones els agradaria estar la mitat de ben cuidat que aquests bous) pero no deixaran de ser animals.

    ResponElimina
  5. Hi ha coses molt estranyes en tot este tema dels animals. D'entrada el que tinc claríssim és que ningú és especialment millor persona perquè li agradin especialment els animals. A mi, sense anar més lluny, em fan poca gràcia. Això no vol dir, òbviament, que n'hagi de maltractar cap. Ni de paraula. Exagero una mica, clar. I evidentment que pot hi haure persones que demostrin amor pels animals i no ser un exemple de bones persones. Clar que sí. De la mateixa manera que n'hi ha que estimen els animal i són excel·lents persones. No crec que una cosa porti l'altra. Crec.

    ResponElimina
  6. Això és un tema de moral. Hi ha gent que pensa que els fetus són éssers humans en tots els drets i per això són antiavortistes.
    Els animalistes creuen que els animals no han de ser usats per a res.
    De fet la seua forma d'acutar no és massa diferent la dels uns ni la dels altres.
    Ni a Amposta, Alcanar, la Ràpita o Deltebre no deixaran de fer festes amb bous, forma part de la nostra identitat local.
    Per cert si posats a fer demagògia sobre els valors amb els animals Briggite Bardot, és alhora una animalista com defensora del Front National de Le Pen, per no parlar que Hitler era vegetarià. Cosa que demostra que els animalistes teniu la mateixa quantitat de fillsdeputes que els carnívors.

    ResponElimina
  7. Home, ignorant, jo no he dit en cap moment que els que defensen els correbous no es preocupin per les persones ...però tractar de demagog a qui defensa els drets de les persones em sembla una mica passat de rosca, o fruit del pseudònim ...

    Hi ha molta gent que es preocupa de si 8 gallines han d'ocupar 1 o 2 m2., i passen pel costat d'una persona que passa gana i giren la vista cap un altre costat ... i es mengen un bon tros de bistec o costelletes de corder, sense preocupar-se gens ni mica de com han viscut aquests bedells o corders ...

    En fí, ignorant, que no sé qui practica la demagògia i qui no .... ( per cert, a mí m'agraden els animalets, i tinc un gosset i un gatet, i tots dos estan tan ben tractats com els que puguis tenir a casa teva, si en tens ... )

    ResponElimina
  8. La pregunta que fas es demagogica. Ho preguntes en lo sentit que no se preocupa ningu de les persones. O almenys aixi ho entenc jo.
    Pel que fa al gos i gat, celebro que te' n cuides, i espero que si a les festes en bous observes que algu se passa de la rosca, que tambe t'indigne.

    ResponElimina
  9. Ser animalista, igual que ser humanista, és defensar la vida digna ja sigue d'animals o de persones.
    Efectivament hi ha un malemprar que desafia tota ètica.
    Com per exemple... 1,2,3,.. lo maltracte dels gossos de garriga, l'elabora vestits amb pells d'infants de foca, eliminar espècies pels suposats beneficis de la seva cornamenta, rinoceronts, elefants, o la seva pell, cocodrils, serps.
    Com els bous per entretenir unes festes, que bàsicament els empren com excusa per fer una berena social.
    I la llista és interminable i la riquesa del nostre planeta es va perdent.
    Els humans, a més, som una mena de càncer o virus letal que actuem tant com a benefici d'uns pocs, com per a la destrucció més despiadada.
    La nostra història ho demostra.
    Los milers de camps de refugiats i aniquilaments ens hauria de fer pensar si realment son necessaris per a viure.
    Los exemples de crueltat és veuen dia darrera dia.
    Pensem una mica!

    ResponElimina
  10. De vegades em pregunto si molts animalistes ho són per convicció pròpia, com bé deia Adam, per un tema de moral, la qual cosa em pareix collonuda...però el que m'emprenya és la utilització política del tema, em pregunto que passaria si a Barcelona, Vic o Girona es continuessen celebrant correbous o hi hagués una afició majoritaria taurina, ho pendriem com a senyal d'identitat pròpia i no ho prohibiriem? per què si prohibeixen les curses de braus, el portar animals de circ a algunes ciutats, no prohibeixen els correbous? en canvi si que prohibeixen les curses a Alfara (on no es matava cap animal...), un animal maltractat crec que no enten de fronteres ni de nacions per això crec que hi ha una utilització maliciosa del tema per part d'interessos econòmics i polítics aliens al sofriment de l'animal.

    ResponElimina
  11. Aliens o directament responsables????
    8-o
    Si Balanyà feia diners amb les corrides, algú també ho fa amb els correbous.
    El que menys li importen son els animals.
    Si fossen deficitaris algú parlaria de tradició i festes típiques?
    "Los intereses creados", de Jacinto Benavente(1907)
    "Crispín: Mejor que crear afectos es crear intereses "(acte II escena IX).

    ResponElimina
  12. Bueno, dixo clar que jo no tinc cap interes economic i politic als correbous. Pero me preocupa lo sufriment dels animals.

    ResponElimina
  13. Ignorant dixit ...

    La pregunta no era gens demagògica ... i la continuo fent:

    I dels drets de les persones, quí se'n preocupa ???.

    Segurament no observaré cap maltractament en espectacles amb bous, perquè no hi aniré ( no m'agraden ), però no per això he de trobar bé el que han fet als xiringuitos d'Alfara, quan els bous embolats s'autoritzen ...

    Malgrat això, sempre pensaré que som més importants les persones que els animalets, per molt agradables que ens semblin ( i a vegades la companyia que ens fan ) ...

    ResponElimina
  14. Pos te contesto a la pregunta: dels drets de les persones me preocupo jo també, al igual de molta gent que sempre simplica en los problemes de molta gent.
    Ara, tambe te dire que molta gent no mereix ajudes per part de ningu.

    ResponElimina
  15. Pos no sé si faràs molt pels nostres drets, perquè el PP els està retallant ( i moltes vegades eliminant ) ...

    Ara bé, si els penses ajudar animant i votant al Gutijaume per l'alcaldia de la nostra ciutat com pareixia que deies fa unes setmanes, pos apanyats estem ...

    Què lluny queden les eleccions del 2011, eh, ignorant ??? i tot allò que defensaves i criticaves ... eh ???...

    ResponElimina
  16. Sols no farem res. Jo fa temps que dic que pacificament no s'arreglen les coses. Però vatros sempre me preneu per un loco. Què puc fer llavors? Pos intento fer-ho com vatros dieu, perquè si estic sol, no penso jugarmela perquè después se beneficien los que me tracten de loco.
    Jo penso que les coses possitives no s'han aconseguit gràcies als polítics, sinó gràcies a la força de les persones. Los polítics l'únic que fan és utilitzar certes inquietuts per penjar-se banderes. Això sí! En permis dels lobbies que hi ha detras dells.
    No tinc cap problema de defensar o criticar. De cada partit polític puc treure virtuts o defectes. A mi m'agradaria que los polítics del territori participessen més a la marfanta, i curiosament, valoro més al del PP que los que se creuen d'esquerres.
    Potser m'equivoco i molts cops dessitjo equvocar-me. Però com tu dius; se retallen i s'eliminen drets i la bestia continua abançant...

    ResponElimina
  17. M.agrada molt el primer comentari a D.Gresca.Es una hipocresia en l.actualitat estar protegint animals i dejar les persones siguin ancians,nens o malalts patir fam, sense casa i sense dignitat.El mon es divideix amb essers racionals e irracionals, si que a vegades mes companya un animal, pero si us plau, mireu al vostre costat i veureu el sofriment dels humans que pensen i son com cadascu de nosaltres.Deixe.m fanatismes,hipocresies i convinencies de part, treballem per la calitat de l-animal racional i deixem demagogies que ara queden ridiculitzades enfront el panorama que tenim.Se de molts animalistes que tenen als avis abandonats a les residencies i van d-abanderats i protectors del irracionals. Xafem terra i siguem coherents Ah,estimo estimo els animals, en tinc i procuro de la seva cura,pero tambe tinc una filla discapacitada que m.ha fet obrir els ulls davant la hipocresia i el fanatisme.Disculpeu l.ortografia,tinc el teclat avariat.

    ResponElimina
  18. Bueno, unatra que fa demagogia. Que te a vere una cosa en latra? Tu me coneixes per ficarme dins fel sac de gent q se preocupa mes dels animals q de ma mare. Jo no vaig deixar mai tirat a mon pare quan se va ficar malalt.
    No has vist mai la cara dels que estiren la corda al bou capllaçat? Pos te la descric; fiquen cara de troclodites. Llavors no parles de sertes persones de racionals. No se qui es mes irracional.
    Sento molt lo de ta filla i si no rep ajudes sera per les retallades dels politics que jo estic fart de criticar. Tot i aixo, no crec que no rebigue cap ajuda. Si no la rep, no duptigues q molts dels hipocrites q dema anirem a lassambles esta, tambe donarem lo maxim soport a casos com lo teu. Firmarem i mos manifestarem si fa falta.

    ResponElimina
  19. ...amigo ignorant, por ejemplo las cebras cuando cruzan a nado los grandes rios africanos en busca de pastos, y los saurios los atacan para comerselos..., los leones, los leopardos, los guepardos... tambien las atacan para comerselos..., ¿podriamos decirles a los depredadores que no lo hagan?... pues lo mismo con los humanos... con respecto a los toros..., los humanos somos lo primero a proteger, que los animales ellos siguen su rutina o instinto, y asi sera por los siglos de los siglos... si bien a medida que el numero de humanos crece, ocupa mas espacio de la corteza terrestre y por lo tanto menos habitat para los animales, y para evitar su desaparion o extincion, hay que hacer algo, pero no lo que haceis vosotros precisamente, si estoy de acuerdito con que los humanitos que tiran de la cuerda con el buey, tienen poco de seres humanos aunque ellos dicen "que esto es cultura"... por lo tanto ¡ji!,¡ji!,¡ji!... ¡que inculto soy!...

    ResponElimina
  20. Un bon indicador x vere com es una persona es vere com tracta los animals. Clar q no sempte ha de ser aixi.
    Jo entenc q les persones entre altres animals tinguem lo instint de matar x sobreviure. Pero no entenc q disfrutiguen del sufriment d'un altre ser viu. Jo no vull converservos q esta primer, si los animals o les persones. Tot depent tambe de quina persona parlem. Si, si estic loco. Pero dic lo q molts de vatris penseu i no teniu collons de dirho.
    Pero bueno, com primer son les persones. Q s'acaben les festes en bous financiades i les ajudes per xorrades.

    ResponElimina
  21. Por la boca muere el pez " : " Tot depent tambe de quina persona parlem ".

    ResponElimina
  22. Vaya JB, m'has pescat!

    ResponElimina
  23. Si els drets fonamentals de l'home s'agafen en pinces, els dels animals no tenen per on agafar-se.

    ResponElimina
  24. Ejem, los dret fonamentals agafats en pinces?
    Gutijaume, tu parles de la segona esmena?
    Clar, i dels indis!
    Seguint l'exemple espanyol.......
    Però, per moltes pinces que hi hagi sobreixeix una "la llei del terror" que fa que qui te una forma d'imposar, la empra.
    Evidentment ens avancem en el temps i opinem que els nostres semblants tinguen un tracte semblant.
    Ningú diu que no es mati un porc per menjar-lo, es cosa de supervivència i golafreria. Però, si que es parla de quin tracte se li dona mentrestant.
    Igual que amb els humans, el respecte a la seva vida segueix una línia esbiaixada, però, no se perquè els porcs alimentats amb bellotes tenen millor preu que els alimentats amb pinsos. I tot son porcs.
    Països on no es mengen les vaques, religions on la carn de porc està prohibida, etc, etc.....
    O sigue que molts països es preocupen pel tracte animal.
    Aquí ens preocupa per motius propis, el diàleg sobre el tractament animal s'ha obert per si ha de ser lícit un maltractament evident. Sobre aquest tema poden haver interpretacions, però, tots els catòlics saben que Deu, segons Jesucrist, alimenta els ocells o, entès Darwinianament, els que caben a la cadena de la vida reeixien i son alimentats per Deu
    I ja està l'home per a trencar la cadena, o no seriem tants com som. I com nosaltres som els escollits, podem fer el que volem. Perquè no maltractar-los? Perquè no sotmetre'ls com volem? Qui ens atura?
    Tu mateix!

    ResponElimina
  25. No anaven per aquí els tiros. Tu consideres que al segle XXI tots els homes naixen iguals i lliures? Perquè jo tinc la seguretat de que no és així. Aquesta afirmació de la Declaració Universal dels Drets Humans, és totalment falsa des del punt de vista antropològic i de la història de l’home. Cada home naix diferent, ja no sols individualment sinó socialment (existeixen diferents clans, races, tribus, creences i idiomes).

    Però el reconeixement de que existeixen uns drets anteriors a les democràcies és un principi constatable durant l’Imperi Romà (dret de gents, dret de peregrins...) o amb els Imperis Cristians. Ara bé, la condició indispensable per ser subjecte de “drets humans” era tenir la condició d’home. Com deia Pi i Maragall “antes de ser español, soy hombre”. Durant els Imperis Cristians la condició per ser plenament humà, era acceptar el cristianisme. I des del punt de vista naturista de l’evolucionisme, la fraternitat s’hauria d’estendre als nostres cosins (orangutans, ximpanzés, goril•les...).

    Els drets humans són els drets que se li atorguen als homes en funció de les societats dominants de cada època (romans, antic règim, imperis cristians...). En el cas dels actuals drets humans de 1948, són els drets que els països vencedors de la IIGM van instaurar amb el nou ordre i així explicaríem perquè la URSS, Xina o Aràbia Saudita no van ratificar la Declaració Universal.

    ResponElimina
  26. Parafrasejant a Norbert Brieskorn m’agradaria que tots els defensors dels drets animals responguin a les preguntes següents:

    1. Es poden concedir drets a sers que mai podran fer-ne ús d’aquests?
    2. Quin és el benefici d’admetre els drets a animals?
    3. Es podrien tractar com una extensió dels Drets Humans als animals o serien drets “extres”?
    4. Com es resoldrien els conflictes entre els drets humans i els animals?
    5. Quina és la legitimitat d’aquells que implementin els drets animals en el seu nom?

    ResponElimina
  27. 1- Depen de quin dret parlem. Al dret de la vida sí farien ús. 2- Jo penso que els beneficis son que a tots mos podrien fer millor persones ( a mi no me faigues cas que jo sóc l'excepció que...). 3- Jo penso que ens faria més humans, però seria un altre tipus de drets. 4- Quan un animal fa mal a un humà, se'l castiga en la mort. Seria molt demanar que els que peguen pallises als animals se'ls castigues en presó? Vatros vos fieu de les persones que peguen a sers que tenen sempre les de perdre? Això pregunto jo. 5- ficar-te al seu lloc.

    ResponElimina
  28. Amen ....

    ResponElimina
  29. ...mirad, un sintoma de civilizacion (o el grado), es como tratamos a los otros seres "inferiores", animales y tambien a las plantas, en la Antigua Roma (para muchos la cuna de nuestra sociedad), se hicieron muchas aberraciones, estas aberraciones se hacian en los lupanares y en los circos...en los lupanares (o establecimientos de leocinio) los humanos (hombres o mujeres) procuraban satisfacer sus ansias del placer de la carne con otros seres inferiores, y en el circo procuraban satisfacer sus lujurias siquicas contemplando y vitoreando los bochornosos espectaculos que alli se desarrollaban..., uno de los espectaculos favoritos de la plebe romana y que mas aplausos les prodigaban, era sotar a la arena empapada de sangres (pues previamente habian luchado entre si seres humanos) a niñas de cuatro años y a un grupo de chimpances machos (machos que les habian hecho aspirar flujos de las hembras en celo)...en fin ya no sigo con mas explicaciones..., es decir afortunadamente nuestra sociedad ya no es lo que eramos, y por eso tenemos que proteger a nuestros seres inferiores...

    ResponElimina
  30. https://www.facebook.com/pages/El-LOBO-Iberico/114214851990457?ref=tn_tnmn&refid=17

    ResponElimina
  31. Feia dies que no obria l'ordinador, el meus deures de mare no ho fan posible.;veig que un tal ignorant diu que faig demagogia i no se que més de la seva familia, mira noi tinc molt de camí fet, no vull dir cap paraula mal sonant, lo dels avis ja tenies que veure que no anava per tu, sinó en un ampli complex dels catalans del nord que venen a donar lliçons aquí abaix, a l- abocador de Catalunya.No continuaré parlant més perquè no val la pena, ara si que diré que es una COBARDIA utilitza un seudònim.Aquí es parla clar i català i donan la cara sense vergonya.I que conste que no en tinc cap de benefici ni monetari ni politic.Fa temps que he deixat de creure en la politica, perquè la he viscut molt a prop, per una part em feu compassió la gent que estimeu els animals i els voleu defensar a la vostra manera perquè lo que no us podeu imaginar és el benefici econòmic dels abanderats animalistes NI IMAGINAR , moltes vegades amparats pels politiquillos de torn!! Jo dono la cara per això parlo i em callo molt.per cert si algun sensible animaliste te la amibiltat de fer companya, donar menjar, estimar i vetllar a dos avis de la residencia de Jesus que m-ho digui, FAN FALTA VOLUNTARIS. Al meu familiar discapacitat no cal, te una mare que el cuidara i veuran pasar per la vida cobarts encoberts en noms que fan riure.PRIMER LES PERSONES, a veure si us cau la vena, que els de dalt es forren.Leonardo Anselmi president de 7 associacions. SET sous i lo que cau.SIGUEM RESPECTUOSOS ELS UNS AMB ELS ALTRES i no donem cami als vividors.
    Respecte a les persones, als animals, a la natura; tot el temps que perdem aqui envian "piropos" el podriem aprofitar TOTS fem obres pel be de la societat, no dels interessos de la societat.Tot lo que he dit no es demagogia es REAL

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta