14 de gener del 2014

Homenatge al professor Manel Ollé per la seua jubilació, a l'institut J. Bau de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- La direcció de l'institut J. Bau de Tortosa, l'AMPA del centre, el Departament de Llengua i Literatura Catalana i Òmnium cultural Terres de l'Ebre han decidit organitzar un acte d'homenatge al professor Manel Ollé i Albiol, amb motiu de la seua jubilació. L'acte tindrà lloc aquest dimecres 15 de gener, a partir de les 19 hores, a la sala d'actes de l'institut J. Bau de Tortosa. Es tracta d'un homenatge poètic, musical, literari, teatral i cultural, en el qual intervindran alumnes, exalumnes, professors i exprofessors del centre, els quals han tingut una alta vinculació amb Manel Ollé. La persona encarregada de glossar la seua figura serà l'exprofessor i escriptor Manuel Pérez i Bonfill, gran amic personal d'Ollé.

Aquest serà el segon reconeixement públic que Manel Ollé haurà rebut en pocs mesos. El desembre passat, Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre va atorgar el premi Lo Grifonet a Manel Ollé, "reconegut arreu del territori com a escriptor, diccionari vivent, professor de català durant tres dècades i difusor incansable de la literatura catalana". Aquest premi d'Òmnium pretén reconèixer una persona o entitat que haja destacat en la defensa i el treball en favor de la llengua, la cultura o el país. Ollé va nàixer a Ulldecona, i ha desenvolupat la seua tasca de professor a l'institut J. Bau de Tortosa. Entre la seua obra literària destaquen els llibres 'L'última vinyeta', 'El llibre de les abelles', 'Macianet, el Ventallenc' i els seus estudis dels ex-libris de Frederic Mauri. També ha col·laborat en els volums de retals 'El brogit de l'Ebre' i 'Terres d'aigua'.

Imatge La 2 de Viladrich, a Twitter

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta