21 de gener del 2014

Els municipis ebrencs recapten prop de 400.000 euros amb la taxa turística, amb l'Ametlla de Mar al capdavant




TORTOSA (Baix Ebre).- Les Terres de l'Ebre van recaptar més de 391.000 euros de la taxa turística durant l'any 2013. El municipi que més diners aporta és l'Ametlla de Mar, amb més de 120.000 euros, seguit pel Perelló amb més de 66.000 euros. En total, hi ha nou municipis de l'Ebre entre els 146 de Catalunya que han recaptat més de 6.000 euros. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha recordat que, d'aquesta taxa, un 30% es quedarà als ajuntaments perquè impulsin polítiques en l'àmbit turístic, i ha fet una darrera crida a legalitzar tots els apartaments i allotjaments turístics del territori. "Hem avançat molt però cal que tots treballem plegats", ha afegit.

Després de l'Ametlla de Mar i el Perelló, en el rànquing de la taxa turística hi ha Sant Carles de la Ràpita, amb més de 52.000 euros de recaptació de la taxa, Tortosa amb 28.000 euros, Deltebre amb 22.900 euros, i l'Ampolla amb 22.000 euros. Entre els municipis de Catalunya que han recaptat més de 6.000 euros també hi ha Amposta amb 18.400 euros, Arnes amb14.100 euros, i Alcanar amb 13.400 euros. Aquests nou municipis han recaptat un total de 359.234 euros. Amb quantitats molt més petites, també trobem municipis com Horta de Sant Joan, amb 4.600 euros recaptats; Xerta, Benissanet, Flix, Bot, Móra d'Ebre, o Ulldecona, entre altres.

El delegat del Govern ha recordat que tota la recaptació de la taxa es destinarà a impulsar polítiques turístiques, tant el 70% que es queda la Generalitat com el 30% que es cedirà als ajuntaments dels municipis que han recaptat aquest impost. Però a més d'aconseguir uns recursos per invertir en un dels sectors estratègics per les Terres de l'Ebre, Pallarès ha fet una crida a propietaris i ajuntaments a regularitzar els apartaments turístics que encara no estan legalitzats. El delegat apunta que aquests establiments que encara no estarien legalitzats podrien representar un 30 o 40% dels existents.

Pallarès ha donat a conèixer aquestes xifres en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de direcció de l'Administració de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. En aquesta compareixença també s'ha informat de les xifres de places residencials i centres de dia per a la gent gran que hi ha al territori, ja que durant l'any 2013 es van incrementar en 70 les places públiques, concretament a Alcanar i Batea.

Actualment, a les Terres de l'Ebre hi ha 1.013 persones en residències amb plaça pública, amb una llista d'espera de 200 persones. Pel que fa als centres de dia, hi ha 418 persones ocupant una plaça pública, però encara hi ha disponibles 57 de lliures.

Via ACN i Canal 21 Ebre
Imatge L'Ametlla de Mar Turisme a Instagram

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta