26 de gener del 2014

Homs celebra des de Móra la Nova que Rajoy haja entrat en la campanya de la consulta defensant el 'no'


MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha celebrat aquest diumenge, des de Móra la Nova, que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja hagi entrat en el debat de la consulta en la convenció del PP de Catalunya defensant "els arguments del no". "Celebrem que estiguin en campanya. Rajoy ha fet aquest dissabte a Barcelona com fa el senyor Cameron al Regne Unit: defensar els arguments del no", ha argumentat Homs en la inauguració de la Fira de l'Oli de Móra la Nova. "La petita diferència és que allà els escocesos poden votar. Poden escoltar atentament els arguments d'uns i altres, valorar-los i finalment decidir", ha ironitzat el portaveu del Govern, que ha demanat al PP que la propera vegada deixi enrere "el discurs de la por".

Francesc Homs, conseller de la Presidència, ha remarcat que en els propers mesos s'imposarà la democràcia i que la consulta sobiranista es podrà celebrar. A més, ha assegurat que el PP no té cap altra sortida. Pel que fa a la Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO) que se celebra aquest cap de setmana a Móra la Nova, Homs ha volgut subratllar la importància estratègica de la indústria agroalimentària per a l'economia catalana. Amb tot, ha puntualitzat que en el sector de l'oli "encara queda molt camí per recórrer en l'àmbit de la comercialització".

Entre els assistents a la mostra hi havia la Denominació d'Origen Protegida Oli de la Terra Alta. Un territori on aquesta temporada la collita no ha estat de les millors, segons ha explicat el seu president, Ramon Llop. Habitualment aquesta DOP produeix uns 3.000 quilos d'olives, i enguany es quedaran a la meitat per problemes climatològics. Tot i això, Llop, ha apuntat, que la qualitat del producte és millor que la dels últims anys. A més, ha remarcat que, tot i que és important fer promoció de l'oli a gran escala, també ho és fer-ne a prop de casa. Per això, Ramon Llop, veu com una oportunitat participar a la Fira Intercomarcal de l'Oli de Móra la Nova.

Durant el cap de setmana, el pavelló firal acull una trentena d'expositors, sobretot productors d'oli, de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat. Com a novetat, en aquesta XII edició, s'ha creat un concurs popular en què els visitants escolliran el millor oli de la fira. Aquest certamen se suma al Concurs d'Olis de la FIO, en què el jurat el formen 32 tastadors professionals.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta