13 de gener del 2014

Trens Dignes prepara protestes contra l'encariment del servei de Rodalies a les Terres de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- La plataforma Trens Dignes de les Terres de l'Ebre prepara mobilitzacions per protestar per les insuficients freqüències de trens regionals i per l'encariment d'un 7% del preu dels bitllets entre Tortosa i Barcelona. L'última actualització tarifària, que s'ha fet coincidint amb el canvi d'any, ha suposat que el trajecte entre Tortosa i la capital catalana amb bitllet senzill passi a costar 15,30 euros. I és que, com ja va explicar aquest diari, anar i tornar de Tortosa a Barcelona amb Renfe ja costa 30 euros, sense descomptes del 40% per als menors de 13 anys.

A més, la plataforma denuncia que la Generalitat ha suprimit els descomptes d'anada i tornada, la qual cosa suposa que anar i tornar de Tortosa a Barcelona en un sol dia representi un cost de més de 30 euros. El trajecte entre les dues ciutats té una durada de més de dues hores i mitja.

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), ,a portaveu de la plataforma Trens Dignes de les Terres de l'Ebre, Montse Castellà, ha criticat que l'oferta de trens és "insuficient" i "inadequada" a nivell de relació qualitat-preu. Castellà ha recordat que la Generalitat és la responsable d'establir les freqüències, les tarifes i els combois, i ha criticat que no hagi aplicat el factor corrector en el preu dels bitllets que s'havia reclamat des del territori.

La plataforma estudia portar a terme accions de protesta, com ara el tall d'algunes vies de comunicació, per protestar contra el què consideren un greuge respecte a altres territoris. L'entitat pretén mobilitzar alguns dels col·lectius més afectats per les deficiències d'aquest servei, com ara els estudiants.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta