25 de febrer del 2014

ICV porta al ple de Tortosa l'aprovació de mesures per evitar la 'pobresa energètica'



TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal Iniciativa-Entesa per Tortosa ha anunciat aquest dimarts que al ple ordinari del proper mes de març portaran a debat una moció que recull una sèrie de propostes per evitar la pobresa energètica al municipi. I és que calculen que un 15% de la població podria estar en situació d'exclusió social. En la moció es demanarà que l'Ajuntament garantisca l'accés als consums energètics mínims vitals per a tothom.

Iniciativa també proposarà la creació d'una Taula sobre Pobresa Energètica, on estiguen representants tots els grups municipals, agents econòmics i socials, a més de les empreses energètiques, amb la finalitat de buscar solucions conjuntes; es demanarà que es reforçe -per part de l'Ajuntament- l'atenció a les famílies afectades, i que faci d'intermediari i negocie amb les companyies elèctriques per evitar els talls i es garanteixin els serveis mínims. La moció també demanarà a l'Estat espanyol que congele les tarifes de llum i gas per al 2014.

El portaveu d'Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha insistit en què l'Ajuntament no es pot quedar de braços creuats davant una situació que pateixen molts ciutadans. D'altra banda, ICV realitzarà l'11 de març una xerrada informativa titulada " El preu de l'electricitat a l'Estat espanyol i la comparativa amb Europa. Per què aquí paguem més?" del diplomàtic internacional, expert en temes europeus i candidat d'ICV a les eleccions europees, Ernest Urtasun, on s'analitzarà la situació energètica a Espanya i es denunciarà l'oligopoli que s'ha conformat amb el suport del PP i del PSOE. Ja el 28 de març, Iniciativa organitzarà un taller titulat "L'estafa elèctrica", obert a tots els ciutadans on s'explicarà com interpretar la factura de la llum i com, amb unes simples gestions, es poden estalviar molt diners cada mes.

Via Canal 21 Ebre

1 comentari:

  1. Més sent les principals productores d'energia elèctrica de Catalunya ens haurien de tenir en compte, i no només a Tortosa.
    Pels pocs que som i els riscs que patim, això no es pot pagar,ni cobrar en diners.
    O volen una altra extinció d'espècies naturals en massa?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta