28 de febrer del 2014

Pere Navarro (PSC): 'L'aprovació del nou pla de l'Ebre ha estat autoritària'


BARCELONA.- El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat aquest divendres que els socialistes veuen "amb preocupació" les decisions que pren el Consell de Ministres, ja que "cada divendres ens dóna un disgust diferent”. “En aquest cas –ha dit- ha estat amb el Pla de Conca de l’Ebre, que s’ha aprovat de forma autoritària, sense parlar amb les parts i de forma poc respectuosa amb els cabals”. “Una vegada més, una decisió que afecta el territori es pren sense comptar amb el territori”, ha denunciat Navarro. Pere Navarro ha fet aquestes declaracions durant una visita a Rubí.

D'altra banda, el PSC també ha anunciat aquest divendres intensificarà l’acció parlamentària contra el Pla Hidrològic de la Demarcació de l’Ebre del govern del PP, que ha aprovat el Consell de Ministres. El senador tortosí Joan Sabaté ha insistit en què Europa no pot acceptar la proposta de cabal mínim de 80 metres cúbics per segon alguns mesos de l’any, i que “seria un desastre que afectaria al Delta molt negativament”.

En aquest sentit, ha recordat que “els plans de conca s'ajustaran a la Directiva 2000/CE del Parlament Europeu i del Consell, per la qual s'estableix un marc comunitari d'actuació en l'àmbit de la política d'aigües”. El dirigent socialista ha remarcat que el cabal mediambiental de l’Ebre necessari per al manteniment de l’equilibri ecològic i geomorfològic del tram final de l’Ebre i del Delta és “una prioritat del conjunt de la conca i els possibles excedents s’han de calcular una vegada fixat aquest”. En aquest sentit, ha subratllat: “Cal evitar l’increment de nombre de concessions perquè a l’Ebre ja no hi ha prou aigua” i ha reclamat actuacions decidides per evitar la regressió que pateix el Delta. També ha apel•lat al govern a no oblidar que aquestes decisions no es poden tirar endavant si no hi ha el suficient consens.

Sabaté ha assenyalat que els socialistes tornaran a insistir-hi a Europa, a les Corts Generals i al Parlament de Catalunya i intensificaran la lluita des dels ajuntaments. En aquest sentit, ha recordat que el canvi electoral que es va produir a Espanya l’any 2004 amb l’arribada dels socialistes al govern va permetre derogar el transvasament previst pel Pla Hidrològic Nacional del PP que va comptar amb el suport de CiU.

Imatge PSC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta