25 de març del 2014

Alcanar i la plataforma del Sénia organitzen una diada per presentar 'Castor: la bombolla sísmica'


ALCANAR (Montsià).- L’Ajuntament d’Alcanar i la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia han organitzat l’acte de presentació oficial del llibre 'Castor: la bombolla sísmica', escrit pel periodista ebrenc Jordi Marsal. Es tracta d'un treball d’investigació que treu a la llum tot el que no s’ha dit sobre el projecte Castor d'emmagatzematge de gas i els noms que s'amaguen al darrera del dipòsit construït per Escal UGS davant de les costes de Vinaròs i Alcanar. L’edició ha anat a càrrec d’Edicions Saldonar i del Grup de Periodistes Ramon Barnils, i ha comptat amb una campanya de micromecenatge a través d'internet. L’acte de presentació tindrà lloc el proper dissabte, 29 de març, al Centre Cívic d’Alcanar, i s’emmarcarà en una jornada festiva en la qual s’han organitzat diferents activitats.

Així, a partir de les 17:30 hores hi haurà activitats infantils, amb la col·laboració de l’Esplai Picaparets d’Alcanar: inflables, soltada de globus, enganxada de dibuixos, i redacció de poemes i rodolins. A més, fins i tot es farà un simulacre de moviment sísmic, a càrrec de l’artista ampostí Jaume Vidal Arasa, qui amb la seua performance "Provoca't el teu propi sisme", oferirà als assistents la possibilitat de “provocar-se el seu propi terratrèmol” amb l’ajuda d’un martell compressor. Totes aquestes activitats aniran acompanyades de l’animació de la xaranga “No mos aclarim” d’Alcanar.

Serà a partir de les 19:30 hores, però, quan tindrà lloc la presentació del llibre, a càrrec de l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, de l’autor del llibre, Jordi Marsal, i de l’editor de Saldonar, Francesc Gil. I tot seguit, les actuacions musicals Pepet i Marieta i de Montse Castellà, entre d'altres, que posaran punt i final a l’acte. El llibre es posarà a la venta el mateix dissabte, i es podrà adquirir al preu de 12 euros, amb la possibilitat d’anar signat per l’autor. Després de la presentació oficial del proper dissabte, 'Castor: la bombolla sísmica' també es presentarà a Barcelona i en diferents indrets del territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta