31 de març del 2014

Amposta ajorna l'adjudicació de la gestió del transport públic urbà a l'empresa Hife


AMPOSTA (Montsià).- L'equip de govern de l'Ajuntament d'Amposta ha fet finalment marxa enrere en el procés d'adjudicació del servei de transport públic a l'empresa Hife, després dels incompliments detectats des del passat mes d'estiu en la línia del polígon de Tosses. El govern municipal de CiU ha retirat de l'ordre del dia del ple d'aquest dilluns el punt referit a aquesta adjudicació, després que l'oposició en bloc -ERC, PSC i PxC- s'haguessin mostrat obertament en desacord. Ho ha fet també després que el secretari municipal haja informat que l'Ajuntament tenia una via per paralitzar el procés. L'Ajuntament preveia adjudicar per deu anys més a Hife el servei, tot i les irregularitats denunciades en la línia 2 des d'agost.

L'alcalde, Manel Ferré, ha retirat el punt i ha convidat als diferents grups a treballar per resoldre aquesta situació. L'oposició, especialment ERC, havia denunciat durant les últimes setmanes l'escenari creat pel procediment. El consistori havia decidit escollir de nou l'empresa tortosina, tot i les denúncies formulades per un altre empresari que concorria al concurs, l'empresa ampostina d'autobusos Seguí. Segons va admetre, finalment, Hife, entre agost de l'any passat i aquest mes de març es va deixar de prestar divuit cops el servei de la línia 2, que cobreix el centre d'Amposta amb la zona lúdica de Tosses.

Malgrat tenir coneixement dels fets, el consistori va decidir escollir la nova oferta d'Hife -que ja ha gestionat el servei durant els últims deu anys- per sobre de les altres, gràcies a les puntuacions subjectives i obviant l'existència d'una oferta que 7.000 euros menor a l'any. Quan el denunciant va acudir a la policia local el passat mes de març, l'equip de govern de CiU va decidir obrir expedient a Hife i reclamar-li els 3.900 euros que hauria facturat a les arques municipals per un servei que no havia prestat. Però la decisió sobre l'adjudicació presa en primera instància no es va modificar.

ERC ha justificat el vot contrari a l'adjudicació del servei tot recordant que el plec de condicions que s'havia dissenyat tenia moltes deficiències. "Els paràmetres que s'han valorat subjectivament en el concurs no ens donaven prou garanties, perquè els tècnics s'han trobat indefensos. De fet, l'opinió personal dels membres de la mesa de contractació ha estat el criteri predominant. I, en algunes ocasions, encara que sembli surrealista, fins i tot s'han basat en informació de l'empresa que ha guanyat", ha argumentat el portaveu d'ERC, Adam Tomàs.

El portaveu republicà no entenia que aquest pas no s'hagi considerat molt abans, i per això s'ha preguntat "per què l'alcalde no va estudiar reiniciar tot el procés després de conèixer les irregularitats en la prestació d'aquest servei de transport que es van denunciar a principis de mes". Malgrat això, Tomàs s'ha mostrat satisfet que "ara s'obri una finestra per revisar tot el concurs, millorar el plec de condicions i polir tots els defectes'.


Via ACN
Imatge Ajuntament d'Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta